30. oktober, 2012
Hrvaški kampi v sezoni 2012 z rekordi tudi po zaslugi Slovencev

Ob koncu letošnje kamping sezone na Hrvaškem so znani tudi že prvi rezultati. Tako je bilo v hrvaških kampih v prvih osmih mesecih za 5 % več gostov, ki so ustvarili kar 7 % več nočitev glede na lansko sezono. Ob tem je treba omeniti, da je bila že kamping sezona 2011 rekordna, tako da so letošnji rezultati res odlični.

 

V hrvaških kampih so letos največ nočitev naredili kampisti iz Nemčije (31 % oz. 4,5 milijona), slovenski kampisti pa smo zopet zasedli drugo mesto in tako prehiteli Nizozemce, Italijane in Avstrijce.

 

Slovenci smo tako v prvih osmih mesecih leta 2012 naredili kar 2,61 milijona nočitev oz. 18 % vseh nočitev v hrvaških kampih, kar je za 5 % več kot v lanskem letu. Za nami so tako zaostali Nizozemci z 12 %, Italijani z 9 % in Avstrijci z 8 %.

 

Zelo zanimiv je tudi podatek, da je bil obisk v marcu in aprilu kar za 60 % višji kot v letu 2011, kar kaže na to, da je kampiranje zanimivo tudi v času predsezone. Verjetno je tak rezultat tudi posledica številnih marketinških akcij kampov, s katerimi so v tem času vabili goste v svoje mobilne hišice.