25. december, 2016
Bürstner na reliju Dakar: Skupaj s Team Himoinsa

Puščavski reli Dakar, na katerem je Adria Mobil pred leti »zaorala« ledino in moštvu KTM omogočila »bolj človeško« puščavsko izkušnjo, iz leta v leto privablja več proizvajalcev počitniških vozil, ki z avtodomi »pomagajo« ekipam, hkrati pa preverijo krajne zmogljivosti svojih vozil.
Kopici proizvajalcev se je letos pridrušil še Bürstner, ki je španski ekipi Himoinsa predal dva polno opremljena polintegrirca Bürstner Ixeo Time.
Reli, ki se je pričel drugega januarja bo v svoji 39. ponovitvi ponovno povezal divjino Južne Amerike. Pričel se je v Asuncionu, glavnem mestu Paragvaja, preko La Paza, glavnega mesta Bolivije in jezera Titicaca, pa bo novodobne gladiatorje popeljal na cilj v prestolnico Argentine, Buenos Aires, kjer bo 14. januarja cilj dirke. Ekipo Himoinsa sestavlja pet jezdecev na motorjih: Iván Cervantes, Gerard Farrés, Antonio Gimeno, Rosa Romero in Dani Oliveras.
Prednosti počitka v avtodomu namesto v hladnem in neudobnem šotoru smo spoznali že pred leti, ko so o njih govorili KTM-ovi jezdeci, kaj pomeni kakovosten počitek na dobrih 9000 kilometrov dolgi dirki pa je jasno vsakomur.