12. december, 2012
Wanderer Otos 541: Čudež prostornosti

Kljub temu da gre pri kompaktnih predelanih kombijih velikokrat za kompromis, saj majhne zunanje mere narekujejo gnečo v notranjosti, čedalje več ljudi posega po tej rešitvi. Novi Otos 541, ki meri v dolžino prav toliko centimetrov, kot sporoča oznaka, pa je zaradi posebno zasnovanega toaletnega prostora v notranjosti pravi čudež prostora.

 

Redkokateri slovenski ljubitelj počitniških vozil, predvsem avtodomov, ne pozna podjetja Sipras in gospoda Štefana Razingerja, ki je bil dolga leta na čelu tega družinskega podjetja. Od leta 1997 so postali sinonim za kakovostna maloserijska vozila, kjer ima naročnik več možnosti za prilagoditve kot pri serijskih vozilih. V teh letih so izdelali pravzaprav vse oblike vozil: vane, polintegrirce, alkovne in celo mogočnega integrirca z izvlečnim modulom na levem boku. Da znajo prisluhniti tudi posebnim zahtevam, so dokazali z izdelavo avtodoma za invalidno osebo, ki omogoča počitnikovanje in vožnjo (!) tudi lastnici, ki jo je usoda prikovala na invalidski voziček.
V letu 2012 je v podjetju vajeti v roke prevzela Štefanova hči Irena, ki se je posla lotila nadvse pogumno, in ob videnem lahko zatrdimo, da je na pravi poti. Otos 541 je resnično simpatični čukec, kar pove že njegovo latinsko ime.

 

Ste kdaj pomislili, da bi vam avtodom služil tudi kot osebno vozilo? Da bi, če bi imeli malce več pod palcem, služil kot drugo vozilo pri hiši in bi se z njim med tednom vozili na delo, konec tedna pa v njem kakovostno preživeli čas v družbi najdražjih? Veliki, več kot sedem metrov dolgi avtodomi zagotovo ne morejo ustrezati gornjemu opisu, saj so za mestno uporabo primerni vsaj toliko kot slon za delo za pultom v trgovini s porcelanom. Tu se izkažejo mali okretni predelani kombiji, ki naj bi ponujali vse udobje pravega avtodoma, seveda v majhni embalaži.

 

Več v reviji Avto-Dom December 2012 (AD104)

 

Wanderer Otos 541Wanderer Otos 541Wanderer Otos 541Wanderer Otos 541
Wanderer Otos 541Wanderer Otos 541Wanderer Otos 541Wanderer Otos 541
Wanderer Otos 541Wanderer Otos 541Wanderer Otos 541 
Wanderer Otos 541Wanderer Otos 541Wanderer Otos 541 

 

Cena novega testnega vozila: 40 080 EUR
Ocena na testu: 2154/3000 točk