11. marec, 2013
Adria Action 361 LH: Malčica za aktivne

Ko je novomeška Adria pred leti predstavila malo potovalno prikolico Action, delo večkrat nagrajene oblikovalke Nine Mihovec, je osupnila stroko in ljubitelje karavaninga. Za tiste čase (no, priznajmo, tudi danes še ni povsem »običajna«) je bila resnično nekaj povsem drugačnega. 

 

Tloris Adria Action 361 LH

 

Simpatični malčici, ki še vedno obrača glave mimoidočih (in vozečih), bi kot vlečno vozilo bolj ustrezal kak superšportni malček kot pa družinski karavan, a se ni prav nič pritoževala, ko sva zapustila tovarniško dvorišče. Ubogljivo je sledila, najbrž tudi zato, ker je to bila njena prva »prava« vožnja.
Zaradi majhne lastne teže, le malo več kot tričetrt tone tehta, je vleka enostavna, ker je prikolica ozka, pa (skoraj) ne potrebujemo dodatnih ogledal.

 

Zunanjost je še vedno sveža


Na zunaj je Adrijina počitniška prikolica še vedno sveža, saj izstopa iz »sivega povprečja«. Drzne, zavite linije in temna okna naredijo prikolico večjo, kot je v resnici, večina med nami pa se bo strinjala, da je malčica simpatična in celo malce nagajiva.
Prikolica je postavljena na Al-Ko osnovo in z rudo vred dolga vsega 528 centimetrov, široka pa je potovalnih 207 centimetrov, tako da bi jo, z malo pretiravanja, seveda, lahko parkirali kar v domači garaži. Podobnih mer je denimo Mercedesov veliki terenec GL, a je nekoliko nižji. Stene so gladke, preskušanka je bila simpatično bele in sive barve z modro grafiko, temna okna pa poudarjajo njeno dinamičnost. Vrata in servisne odprtine, tudi pokrov prostora za jeklenke, se odpirajo dokaj lahkotno. Lahka platišča so na voljo za doplačilo.

 

Simpatični bivalni prostor


Površni opazovalec bi znal navreči, da bo prikolica zaradi zunanje oblike znotraj utesnjena, a temu nikakor ni tako. Ob vstopu v prikolico, skozi deljena vrata, bo tudi nejeverni Tomaž onemel, saj je malčica znotraj nadvse prostorna, glede na skromno dolžino, seveda. 

 

 

Dnevni prostor v Adriji ActionKuhinjski blokKakovostni nosilec LCD televizorja


V prednjem delu, nad katerim so vgradili veliko panoramsko okno, je nameščena sedežna skupina z dvema ločenima klopema in sredinsko nameščeno mizo. Pod klopema in omarico spredaj je večji prtljažni prostor, ki je dostopen tudi od zunaj. S podiranjem mize dobimo veliko dvojno ležišče, kjer bosta zlahka spala dva odrasla z manjšim otrokom. No, takole »čez palec« bi lahko dejal, da se Adria Action pravzaprav najbolj poda mladi družini, malo zaradi velikosti, še bolj pa zaradi dinamične, nagajive oblike.
Kuhinja v zadnjem delu je prostorna, kuhalnik in korito sta opremljena s steklenimi pokrovi. Viseča omarica in kuhinjski pult nudita dovolj prostora, za zahtevnejše je tu še manjši pult poleg vhoda, v katerem je našla svoj prostor tudi peč ogrevanja. Nad omarico so predvideli prostor za LCD zaslon.
V kopalnici nas pozdravi kopalniški modul s poklopnim umivalnikom nad straniščem.

 

 

Kopalnica Adria ActionKopalnicaKopalnica

 

Ta zasnova kopalniškega bloka omogoča veliko manjšo površino kopalnice ob neokrnjeni uporabnosti. Zagotovo je to ena najbolj revolucionarnih rešitev v kopalnicah novomeških počitniških vozil v zadnjih letih. Dno kopalnice je hkrati kadička, veliko stensko okno pa omogoča, da se boste poleti lahko prhali tudi izven prikolice.
Med kopalnico in »dnevno sobo« so postavili hladilnik in pod njim omarico.

 

Kaj lahko rečemo ob koncu preskusa?

 

Adria Action 361 LH

 

Da je Adria Action 361 LH resnično prijetna sopotnica, ki bo zadostila vsem potrebam mlade družine ali popotniškega para. Na relativno majhnem prostoru ponuja vse, kar ponujajo večje prikolice (kako klišejska trditev …), zaradi kompaktnih mer in relativno ugodne cene pa bi znala marsikoga privabiti v svet potepanj s počitniško prikolico. Predvsem tiste, ki prikolice ne bi preko poletja postavili v kamp, temveč bi z njo raje potovali.