10. april, 2018
Roller Team Zefiro 285 Integral: Atraktivni kompaktnež

Znamka Roller Team ponuja privlačno oblikovana vozila z veliko opreme in po, v primerjavi z neposrednimi tekmeci, dostopnih cenah. V ponudbi imajo vse karoserijske izvedenke avtodomov – od predelanih kombijev pa vse do integriranih avtodomov atraktivnega izgleda, kakršnega smo preskusili tokrat.

 

PET INTEGRIRCEV SERIJE ZEFIRO

Zanimivo je »predalčkanje« modelov pri Roller Team, ki omogoča lahko prepoznavanje notranje postavitve posameznega modela, dobro pa je tudi, da imajo različne karoserijske izvedbe iste serije tudi enake oznake. Tako so si modeli z istim imenom (npr. 285) povečini znotraj zelo podobni ne glede na to ali gre za polintegrirca, integrirca ali pa avtodom s spalnim nadstreškom.
V integrirani seriji se pelje peterica različnih avtodomov dolžine med 697 in 741 centimetri. Najkrajši je model 265, ki ponuja sredinsko nameščeno posteljo. Dolg je 739 centimetrov. Dva centimetra daljši je model 266, s prav tako sredinsko posteljo. Oznaka 28 je rezervirana za ločeni ležišči v zadku, ki sta trenutno zelo priljubljeni. Na voljo sta dva različna modela: 284 in 285. Prvi je dolg 739 centimetrov, drugi tri manj od sedmih metrov. Oba ponujata ločeno kopalnico. Oznaka 29 prinaša dvojno prečno ležišče v zadku z veliko garažo pod njim. Na voljo je en model, 295, ki je dolg toliko kot tokratni preskušanec.

 

EVO TECHNOLOGY

Skrbi glede vlage in gnitja nadgradnje so pri avtodomih znamke Roller Team že nekaj let odveč, saj so vsi avtodomi znamke Roller Team zgrajeni po posebni tehnilogiji. Gre za tehnologijo Roller Teama, ki so jo poimenovali EVO. Vsem je skupno, da v stenah ni lesenih ojačitev, dodali so profile iz umetne mase, v katerih so kovinske ojačitve. Gladke stene, streha in dno bivalnega dela so izdelani iz sendviča, ki je izdatno izoliran. Pod je debel 54 milimetrov, stene in streha 31, za izolacijo pa povsod skrbi styrofoam, s čimer so težave z gnitjem postale le še oddaljen spomin.

 

 

KAKOVOSTNA SERIJSKA OPREMA

Serija Zefiro Integral se kljub relativno dostopni ceni, te se pričnejo pri malo manj kot 69 tisočakih, pohvali s kakovostno vgrajeno opremo. Zunanjost deluje skladno,celo malce agresivno. Vgrajena okna so kasetna in z okvirjem, za malce več zasebnosti so jih že serijsko zatemnili. Tudi vhodna vrata so opremljena z oknom. Nad salonom je vgrajeno panoramsko okno, ki v bivalni prostor prinaša svetlobo in poskrbi za prezračevanje prednjega dela. V voznikovi kabini razvaja kamera za vzvratno vožnjo, ki imam zaslon vgrajen levo od volanskega obroča, slika je jasna, dodane črte pomagajo pri razumevanju prostora za nami. Kamera je vgrajena v plastično ohišje vrh zadnje stene in se lepo sklada z oblikovanjem zadka.

 

VOZNA IZKUŠNJA

Slabih sedem metrov dolgi integrirec je nadvse prijeten za vožnjo, saj je zaradi krajše medosne razdalje tudi zelo okreten. Pogled naprej je zelo dober, saj sta A stebrička relativno kompaktna (beri: ozka), armaturna plošča pa kratka in padajoča. Vzvratni ogledali sta nameščeni zgoraj, dodani sta tudi ogledali za odpravo mrtvega kota. Volanski obroč je serijsko v plastični izvedbi. Že prej omenjena serijsko vgrajena vzvratna kamera je dobrodošla pomoč pri vožnji nazaj.
Pohištvo je med vožnjo povsem tiho, tudi značilnih čričkov izpod armaturne plošče ni bilo slišati.
130-»konjski« motor je v osnovi povsem dovolj za prijetno vožnjo s 3080-kilogramskim avtodomom, če pa boste želeli več vozne dinamike, pa posezite po močnejših različicah. A kot rečeno – tudi 130 »konjev« je kos italijanskemu zapeljivcu.
Še sladkorček – drsno okno sovoznika je opremljena z odlično zamišljenim zapiralom, ki omogoča enoročno odpiranje, okno pa lepo drsi po vodilu. Priznati moram, da se lahko Zefiro Integral pohvali z enim boljših drsnih oken v cenovnem razredu do sto tisočakov.

 

BIVALNI PROSTOR


Bivalni del je po vsej dolžini (razen zadaj pri ležiščih) visok bogatih 208 centimetrov, V prednjem delu se nahaja dnevni prostor s sedežno klopjo v obliki črke L (sedalni del širok 90 centimetrov in globok 52, dodatni del klopi je dolg 58 centimetrov) z dodanim petim sedežem širine skoraj 60 centimetrov, na katerem se udobno sedi. Slednjega je mogoče povsem preprosto sestaviti v peti homologirani sedež za prevoz petega člana posadke in je opremljen z dvotočkovnim varnostnim pasom. Vsi sedeži imajo sedalno površino na višini 55 centimetrov. Blago je trpežno tudi na otroške rokice. Mizica je velika 100 x 61 centimetrov, noga je nameščena sredinsko in je zelo stabilna. Površina mize se nahaja na višini 76 centimetrov. Na prehodu iz voznikove kabine v bivalni del na potnike preži majhna, v pločevino oblečena stopnica.
Nad vhodnimi vrati so namestili kontrolno ploščo avtodoma, poleg je stikalo za vklop gretja rezervoarja za odpadno vodo. Kontrolka Truma CP Plus pa je nekoliko nerazumljivo nameščena pri vznožju krajšega ležišča.

NADVSE UPORABNA KUHINJA
Kuhinjski blok so postavili levo od vhoda, kljub temu, da ni oblikovan v črki L, pa je nadvse uporaben. Kuhalnik ponuja tri gorilnike, zagon je ročni. Korito je brez pokrova. Površina je široka več kot meter, globoka pa standardnih 60. Ko odpreš vse predale, predalčke in izvlečne košare, človek kar ne more verjeti, koliko posodja in zalog hrane lahko shraniš v kuhinji. Za nameček so dodali še dve izvlečni košari pri prehodu v spalni del, tako da si kuhinja zasluži odlično oceno.
V viseči omarici je dovolj prostora lažjih kosov posodja, začimb in hrane. Poleg so namestili hladilnik s prostornino 140 litrov in velikim predalom za pijačo. Vanj boste zlahka »stlačili« devet velikih plastenk. Še zanimivost – lučka ima senzorski vžig.


SPANJE ZA ŠESTERICO
V Zefiru 285 Integral se bo najbolje znašla četverica, četudi ponuja pet homologiranih sedišč in šesterico ležišč. Načeloma ima namreč kar dve dodatni ležišči, ki pa sta uporabni bolj takrat, ko si gostje želijo prespati pri vas: eno je del velikega ležišča v zadku, ki ga sestavimo iz ločenih ležišč, drugo pa sestavimo iz blazin sedežne skupine. Slednje je veliko 216 x 125 / 62 centimetrov.
Dvižno ležišče nad voznikovo kabino pomikamo ročno, veliko pa je 189 x 135 centimetrov. Morda ni med največjimi, a se odkupi z lepo obdelavo in kakovostno vzmetnico. Dodali so veliko luč (ta je slabše primerna za branje) in varovalno mrežo, za dostop pa služi lestev.
V zadku se nahaja »lastniška spalnica« z ločenima ležiščema. Morda ne bosta primerni za dolgine (ti lahko posežejo po sestrskem modelu 284), saj je levo dolgo 195, desno pa 182 centimetrov. Široki sta udobnih 78 centimetrov, mogoče ju je tudi združiti. Do njiju dostopamo po dveh stopnicah, ki so visoke po četrt metra, tretja pa je visoka 75 centimetrov. Postelja je tako od tal oddaljena dobrih 125 centimetrov, s čimer ostane do stropa dobrih 80 centimetrov prostora za glave. Na zadnji steni so dodali viseče omarice, pod posteljama pa dve garderobni omari in predal. Pohvalno je, da so dodali še dve viseči omarici pri vznožju, kar je pri tej notranji postavitvi prej izjema kot pravilo, omar in omaric pa nikdar ni preveč …

KOMPAKTNA KOPALNICA
Kopalnica je nadvse kompaktna, pa vendar ponuja prav vse, kar potrebujemo za udobno uporabo na poti. Na voljo sta dve omarici za hrambo higineskih pottebščin, navduši uporabna polička za straniščem. To je nameščeno na višini 50 centimetrov, del poda pa je tudi kadička za prhanje. Dodali so pleksi vrata, s katerimi zaščitimo prostor med prhanjem, dve odtočni odprtini pa sta samoumevni.
Prostor je izdatno prezračevan, saj je okno tako na steni kot tudi na stropu.

GARAŽA IN PRTLJAŽNI PROSTORI
Garaža v zadku je prostorna in dovolj velika za prevoz koles. Dodali so kakovostna ušesa za pritrjevanje tovora. Vrata na obeh bokih so dovolj velika za udobno nameščanje tovora in merijo 117 x 82 centimetrov. Komur to ne bo dovolj, ima na voljo še manjši prtljažni prostor ob sovoznikovem sedežu, ki je dostopen od zunaj, znotraj pa lepo zaščiten – v njem boste lahko peljali snežne verige, pa rokavice, orodje in podobno »kramo«, ki bi v garaži bila samo v napoto.

ZAKLJUČEK
Že dolgo se nismo popeljali z integrircem te znamke in ob videnem lahko le rečem, da so modeli Zefiro Integral sezone 2018 zelo dobra izbira glede na ceno. Tako vgrajena oprema kot tudi izgled sta nad pričakovanji v tem cenovnem razredu, vozilo pa razvaja tudi z udobjem in obilo prostora v omaricah.