4. julij, 2016
Prenovljeni Kamp Alpe

Ob vznožju Kamniških Alp, pri spodnji postaji nihalke za Veliko planino, vas ob reki Kamniške Bistrice pričaka Kamp Alpe. S prihodom poletja in koncem šole, po obnovitvenih delih na novo odpirajo prostor za kampiranje. Ob koncu zimske sezone so veselo poprijeli za delo in podrli nekaj dreves, zravnali razgiban in neugoden teren, na novo postavili ograjo in obnovili pet lesenih alpskih hišk. Vse to za čim boljši izkoristek prostora in za čim bolj udobno bivanje gostov!
Sredi neokrnjene narave je kamp enkratno izhodišče za ljubitelje narave in rekreacijo. Okolica ponuja pestro izbiro aktivnosti kot so pohodništvo in planinarjenje, kolesarjenje, ogled pastirskega naselja ali brezskrbno poležavanje ob hladnem toku Kamniške Bistrice.
Kamp poleg nočitev v šotorih in avtodomih ponuja tudi nočitev v petih lesenih alpskih hiškah, t.i. glamping. Glamping je vzhajajoči trend združitev kampiranja na prostem in brezskrbnega ugodja. V naši ponudbi je pet lesenih alpskih hišk s po dvema ležiščema. Dve hiški sta povezani s teraso in sta namenjeni izključno družinam. Notranjost je skromno opremljena, je brez elektrike in tekoče vode, toda še vedno nudi ugodje, katerega si v takšnem okolju samo želite. Cena nočitve z zajtrkom za dve osebi že za 25 evrov.
Kamp Alpe je odlično izhodišče za obisk Velike planine, saj se spodnja postaja nihalke nahaja v neposredni bližini. Ogled planšarskega naselja, pokušanje dobrot s planine in obisk Preskarjevega muzeja je nujno. Posebno ugodnost imajo družine, kjer stane povratna vožnja z nihalko za dva odrasla in do štiri otroke samo 25 evrov. V Gostilni Pod žičnico vam pripravijo zajtrk, malico ali pozno kosilo. Posebno ponudbo nudimo ob vikendih, ko si lahko privoščite golaž, goveji file stroganov ali bograč za 5,5 evra.
Obiskovalcem kampa nudijo kartico ugodnosti Vel'ka ugodnost. Kartico je možno unovčiti v vseh njihovih gostinskih obratih (Gostilna Pod žičnico, Okrepčevalnica Skodla, Gostišče Zeleni rob) in na blagajni spodnje postaje nihalke. Ob vsakem nakupu se na kartico vrne 10% vrednosti nakupa, katerega je možno unovčiti že ob naslednjem nakupu!
Kamp je odprt od 1. 6 do 30. 9, od srednjeveškega Kamnika je oddaljen 10 km, od Ljubljane pa 30 km.

 

Kamp Alpe

 

Vsem bralcem našega portala in revije Avto-Dom podarjamo 10% popust za bivanje! Natisnite kupon!