15. januar, 2013
Kamp Odlina v La Villi: zimski test

Parkirišče, ali bolje rečeno kar kamp Odlina v osrčju Dolomitov, v dolini Alta Badia, je priljubljeno pribežališče avtodomarjev tako poleti kot pozimi. Dolomiti ponujajo brezmejne možnosti športnih aktivnosti, saj poleti privabljajo alpiniste, pohodnike in gorske kolesarje, pozimi pa predvsem ljubitelje smučanja. Sistem smučišč Superski Dolomiti ponuja kar 1200 kilometrov smučišč. Okolica je čudovita, nadmorska višina kampa pri skoraj 1500 metrih zagotavlja svež gorski zrak, turistična ponudba pa mnoge možnosti za športne aktivnosti, kulinariko in nočno življenje.
Parkirišče Odlina je v neposredni bližini središča mesta La Villa na obrobju gozda, s prečudovitim panoramskim pogledom na gorski masiv Dolomitov in smučišče za svetovni pokal v veleslalomu Gran Risa. Parkirišče obiskovalcem ponuja vse udobje in oskrbo, skoraj tako kot večji kampi, le da je cena nastanitve bolj prijazna do počitniškega proračuna. Parkirišče je od smučišča oddaljeno 300 metrov, ob zadostni količini snega se je možno pripeljati s smučkami vse do svojega avtodoma.

 

 

Splošno

 

Parkirišče Odlina je obiskano čez vse leto, v času božično-novoletnih počitnic pa poka po šivih, saj ga predvsem italijanski gosti napolnijo do zadnjega kotička. Lokacija je idealna, saj je v osrčju narave, a praktično v mestu, najbližji supermarket in kavarna sta oddaljena približno 100 m, osrednja ulica mesta La Villa pa približno 300 m. Oskrba na parkirišču je primerljiva s kampom, saj so gostom na razpolago WC, tuš, priklop na elektriko, prostor za druženje, prostor za pomivanje posode, pralni/sušilni stroj, oskrba za avtodom, brezžični internet in celo savna.

 

Zadosti parkirnih mest


Parkirišče nudi 45 parkirnih mest (parcel) za avtodome s priklopi na električno omrežje. Pozimi zasnežena površina ne zahteva nikakršnega uravnavanja avtodoma. Prostor je dovolj velik, da si poleti postaviš pred avtodom tudi zunanjo mizo s stoli. Celotno parkirišče je ponoči osvetljeno.

 

Družinska recepcija

 

Recepcija je v hiši družine Pescollderungg, namenjena je tudi gostom apartmajske hiše. Izredno prijazna lastnika vam bosta z veseljem ponudila pomoč in postregla z informacijami, ki jih potrebujete. Na parkirišče lahko zapeljete ali ga zapustite brez prijave na recepciji, saj pri vhodni zapornici prejmete parkirni listek in znesek ob izhodu poravnate kar na plačilnem avtomatu. Plačilo na avtomatu je možno le z gotovino.

 

Sanitarije s pomivalnico


Sanitarije so izredno čiste in lepo urejene, ločene na moške in ženske in zlahka zadostijo potrebam gostov. V isti hiši so tudi pomivalnica in pralnica, savna, v zgornjem nadstropju hiše v tirolskem stilu pa je prijeten in ogrevan prostor za druženje. Uporaba tuša je plačljiva, pol evra za 2 minute oziroma 1 evro za 4 minute tuširanja (števec se ustavi, če zaprete vodo).

 

Oskrba počitniškega vozila


Prostor za oskrbo počitniškega vozila je pri vhodu, je lepo urejen in omogoča uporabo sveže vode tudi pri izredno nizkih zunanjih temperaturah. Na primerno velikem prostoru, ki omogoča obračanje tudi večjih avtodomov, so postavljeni zabojniki za ločeno zbiranje odpadkov, izpust za odpadno vodo, cev za svežo vodo in priročna odprtina za preprosto praznjenje WC kasete.


Trgovina in restavracija


Najbližja pekarna in kavarna sta približno 100 metrov od parkirišča, supermarket Spar čez cesto, restavracij in »aprés ski« barov v mestu pa je dovolj za različne okuse. Prijazni gostitelji vam lahko ob predhodnem dogovoru zjutraj dostavijo sveže žemljice, vendar svetujem, da se sami sprehodite do pekarne z veliko izbiro kruha in peciva in si privoščite še izvrstni italijanski kapučino.

 

Športna in druga prostočasna ponudba


Možnosti za športne aktivnosti v vseh letnih časih je dovolj za debel turistični vodič. V poletnih mesecih parkirišče ponuja čudovito izhodišče predvsem za pohodnike in gorske kolesarje, pozimi pa smučarjem omogoča dostop do sistema smučišč s 1200 kilometrov prog vse od Alta Badie do Kronplatza, Val Gardene in Arrabe.

 

Naslov in osnovni podatki

 

Parking Odlina
La Villa, Alta Badia, Italija


Famiglia Pescollderungg
Str. Ninz, 49
I-39030 La Villa
T: +39 0471 844164
E: info@odlina.it

 

GPS: N 46° 35' 21,7'', E 11° 54' 2,1''

 

Sezona: Camp (PZA) je odprt celo leto
Velikost: 45 parkirnih mest za avtodome


Cenik

 

Poletje: 20 EUR /dan (24 EUR od 1. 7. do 31. 8.)
Zima: 26 EUR /dan (30 EUR od 22. 12. do 6. 1.)
Obračunski interval je 24 ur. Plačilo na plačilnem avtomatu.
Vstop in izhod s parkirišča je možen od 00:00 do 24:00.

 

Cena velja za vozilo in vključuje; osebe, priklop na elektriko 1 kW, oskrbo avtodoma s svežo in odpadno vodo, praznjenje straniščne kasete, zabojnike za ločene odpadke, uporabo sanitarij in uporabo prostora za druženje z otroško igralnico.

 

Doplačila: tuš s toplo vodo, pralni stroj, uporaba savne, uporaba Wi-Fi-ja, oskrba s plinom.