1. julij, 2016
Novo odprti Kamp Špik

Družba Hit Larix z mesecem julijem, v Gozdu Martuljku, odpira na novo prenovljen kamp Špik.

 

Otvoritev kampa Špik - Gozd Martuljek

 

Obseg samega kampa bo približno takšen kot nekoč, ko je bilo gostom na voljo okoli 200 parcel velikosti 80 m2. Prostora bo torej za približno 600 kampistov, kar ga uvršča med večje kampe v Sloveniji. Vse parcele so urejene z elektriko, na sedmih mestih pa je urejen tudi dostop do vode.
V načrtu je, da se ga bo, v prihodnjih letih še nadgrajevalo v smeri ponudbe glampinga, tako da bo dosegel štiri zvezdice. Trenutna ponudba dosega tri zvezdice in je sprva namenjena gostom, ki šotorijo oziroma pridejo s prikolico ali avtodomom, nekaj parcel pa je namenjenih pavšalnemu najemu. Gostom je na voljo prostor za oskrbo avtodomov in ploščad za pranje vozil. Sanitarni objekt pa je urejen tako, da so posebej urejene tudi otroške sanitarije ter sanitarije za invalide, kemični wc in pralnica perila.
V sklopu kampa so urejeni recepcija, mini trgovina, velik sanitarni objekt, dodano je še otroško igrišče in manjši adrenalinski park. V neposredni bližini, pri hotelu Špik, so urejena tudi športna igrišča za odbojko na mivki in badminton, urejen pa je tudi dostop do reke Save Dolinke.
V sodelovanju s Hit Alpineo, posebej z bližnjim hotelom Špik, bodo gostom kampa na voljo dodatne gostinske in wellness storitve. Prihodnje leto občina v bližini planira urediti plavalno jezero, kar bo dodatno popestrilo ponudbo.
Kamp Špik nudi priložnosti za aktivno preživljanje prostega časa v vseh letnih časih, kot so: pohodništvo, alpinizem, kolesarjenje, rafting, golf, smučanje, tek na smučeh ipd. Za vse kulturnike pa je na voljo tudi mnogo znamenitosti v ožji in širši okolici kampa. S tem namenom so si tudi izbrali slogan AKTIVNO – NARAVNO – SPROŠČUJOČE, saj bodo gostje pri njih doživeli ravno to: »Aktiven oddih v objemu narave.«.