1. julij, 2016
Kamp Val Saline, Rovinj

Rovinj velja za enega najlepših mest na Jadranu, v njegovi okolici pa deluje množica kampov. Severno od mesta so letos odprli nov kamp Val Saline, ki se je med gosti, tudi zaradi odlične lege ob zalivu Saline in dobre ponudbe, hitro »prijel«. Kamp je urejen tako, da se razprostira vzdolž plaže, kar pomeni, da je ta z vseh parcel relativno blizu. V kampu je urejenih 281 parcel in pet sanitarnih objektov, urejena je manjša marina s klančino, plaža pa je dolga 730 metrov in prodnata. Na voljo so ležalniki in senčniki – vse v ceni kampiranja!

 

SPLOŠNO29/30


Kamp Val Saline povzema vse dobro, kar so v sosednji Valalti, ki je eden od najbolj priljubljenih FKK kampov na Jadranu, razvili skozi leta delovanja. Tako ni čudno, da si upam zapisati, da je kamp Val Saline trenutno eden najboljših kampov na hrvaški obali. Tudi cenovno (glej tabelo), saj gostje za ceno kampiranja dobijo resnično veliko. Hišnim ljubljenčkom vstop v kamp ni dovoljen!
Dostop do kampa je odlično označen, saj nas prve table usmerjajo že več kot pet kilometrov pred kampom, pa tudi v kampu je prometna urejenost na visoki ravni.

 

PARCELE 24/25


Kamp Val Saline ponuja 281 parcel, ki so povečini povsem ravne, tako da podlaganje vozil ne bo potrebno. Nekaj jih je v senci, spet druge so namenjene ljubiteljem sonca. Ker so premišljeno postavljene s polovičnim zamikom, je s skoraj vseh lep pogled na spodaj ležeči zaliv. Vse so opremljene z električnimi priključki, nekatere pa tudi s priključki za vodo in odtokom. Prosto parcelo lahko tudi rezervirate. Že poleti po zaživel tudi del z mobilnimi hišicami.


RECEPCIJA 14/15


Recepcija se nahaja v objektu pri vhodu v kamp. Osebje je nadvse prijazno in govori tudi slovensko, sam sprejem pa je med najbolj gostoljubnimi. Pohvaliti moramo seznam prostih parcel, ki jih gost prejme ob prihodu in ki mu zelo olajšajo iskanje namestitve. Police se šibijo pod promocijskim materialom, posebej pa velja omeniti izlete, ki jih organizirajo sami. Brezžični dostop do spleta je plačljiv.

 

TRGOVINA 14/15


V kampu imajo pravi market, ki je odprt vsak dan. Osebje je prijazno, cene pa podobne tistim v trgovskih centrih. Posebej velja omeniti, da v sosednji Valalti obratujeta pekarna in pivovarna, tako da je pecivo vedno (tudi večkrat dnevno) sveže, pivovarna pa vari pivo znamke Valalta že vse od leta 1997. Lučaj stran obratuje še mini market s sadjem in zelenjavo.


RESTAVRACIJA 15/15


V kampu Val Saline se lahko tudi dobro okrepčate. V restavraciji, ki leži čisto ob obali, ponujajo vse od pic do klasičnih jedi z žara in morskih specialitet, cene pa so zmerne. Ob večerih lahko tu uživate v zvokih žive glasbe (petkrat na teden). Pri bazenu deluje manjši gostinski lokal z grilom (arhitektura povzema tipično istrsko hišico), v recepciji pa je še manjši lokalček, kjer lahko gostje v miru počakajo na prijavo v recepciji.


SANITARIJE 15/15


V kampu imajo peterico sanitarnih objektov. Vsi, tudi tisti, ki so ostali od prej, so znotraj popolnoma novi. Všečna je ambientalna glasba, ki nežno odzvanja med zidovi, posebej pa velja pohvaliti otroške umivalnice, ki so prilagojene našim najmlajšim.


OSKRBA POČITNIŠKEGA VOZILA 15/15


V bližini recepcije je urejena ploščad za oskrbo počitniškega vozila. Opremljeno je s priključkom za dolivanje vode, poleg pa sta tudi dve mesti za pranje vozil (ali prikolic za plovila). Sanitarni objekti pa imajo tudi kotičke s tako imenovanimi trocaderi, kjer boste lahko odlili vsebino straniščne kasete.


ŠPORTNA IN PROSTOČASNA PONUDBA15/15


Aktivne počitnice se v kampu Val Saline pišejo z veliko začetnico. 730 metrov dolgo prodnato plažo obliva najslajše morje, ki se lahko pohvali z najboljšo kakovostjo morske vode. Gostom so (gratis!) na voljo adventure golf z devetimi luknjami, nogometno igrišče z umetno travo, igrišče na odbojko na mivki, otroška igrišča, plavalni bazen - umetna laguna z morsko vodo in otroški bazen. Na voljo je vodni park z igrali. Gostje lahko najamemo kolesa, v kampu pa organizirajo tudi izlete z ladjico. Do Rovinja vozi tudi avtobus. V bližnji prihodnosti bodo postavili še mize za namizni tenis, v načrtu pa imajo tudi sodobni center dobrega počutja s savno in masažami.


OTROŠKA ANIMACIJA 15 / 15


V kampu med 10:00 in 18:00 deluje otrški klub, kje starost otrok ni omejena, zanje pa poskrbijo prijazni animatorji. Ob dopoldnevih imajo animatorja, ki poskrbi za mlade nadobudne nogometaše, na večer pa je organiziran Mini Disco. Otrokom v kampu Saline res ne bo dolgčas!

 

 Val Saline - Parcela 415 Val Saline - Recepcija
 Val Saline - Market Val Saline - Restoran
 Val Saline - Sanitarije Val Saline - Sanitarna postaja
 Val Saline - Laguna Val Saline - otroško igrišče

 

Kamp Val Saline

Cesta za Valaltu – Lim 7
52210 Rovinj
Hrvaška


T: +385 52 804 850
camp@valsaline.hr
www.campvalsaline.hr

 

Koordinate GPS: N 45.114276 / E 13.631762

 

Prejete točke na testu: 156 / 160