2. junij, 2014
Mobilne hišice v kampih Polari in Valkanela

Preverili smo ponudbo mobilnih hišic v kampih Polari in Valkanela, saj se časi počitniških prikolic na pavšalu v kampih počasi poslavljajo. Prednosti mobilnih hišic pred počitniškimi prikolicami je veliko, zato naštejmo najprej tiste, ki so opazne že od daleč.


PREDNOST MOBILNIH HIŠIC V PRIMERJAVI S PRIKOLICO


Hišica na enaki površini zagotavlja mnogo več prostora, stene so ravne do stropa. Vgrajeno stavbno pohištvo je za razliko od tistega v prikolicah primerljivo z domačim, toplotne izgube so mnogo manjše. Večja stojna višina zagotavlja več udobja, prostor je svetlejši in zračnejši. Tudi tehnoloških prednosti je veliko, med njimi izstopajo materiali sten in poda, ki se lahko po izolativnih vrednostih kosajo s prenekatero klasično gradnjo.
Edina prednost počitniških prikolic tako ostaja mobilnost, saj je za prevoz hišice potreben tovornjak s prikolico. Tako se zna zgoditi, da bodo prikolice, tako kot v karavaningško razviti Evropi, služile za potepe, kdor si bo zaželel počitnikovanja na stalnem mestu, pa bo posegel po mobilni hišici. Še pred slabim desetletjem si je le malo kdo upal reči, da bodo mobilne hišice med turisti postale tako priljubljene. Danes jih ima v ponudbi veliko kampov, ki jih oddajajo v najem, polno opremljene hišice pa lahko sprejmejo večjo družino ali skupino prijateljev.

 

BOGATA PONUDBA V KAMPIH MAISTRA

 

Tudi v kampih skupine Maistra, ki upravlja sedem kampov v okolici Vrsarja in Rovinja, so na voljo polno opremljene hišice s posebno ponudbo. Maistra v kampih Valkanela, Porto Sole in Naturistični park Koversada v Vrsarju ponuja 4300 opremljenih parcel, kjer lahko naenkrat počitnikuje 12 800 ljudi, v štirih kampih na območju Rovinja (Valdaliso, Veštar, Polari in Amarin) pa je 3306 parcel s kapaciteto 9944 gostov.
V vseh kampih skupine Maistra, razen v kampu Porto Sole, stojijo mobilne hišice. V zadnjem letu so v kampih Valkanela in Polari šli korak dlje in poleg hišic ponudili dodatno ponudbo. V kampu Valkanela so postavili pravo vas s hišicami, ki so nanizane okrog bazenov. Ponudba je takoj postala priljubljena med gosti, še posebej med družinami z malimi otroki. V kampu Polari pa so gostom ponudili še zanimivejšo dodatno ponudbo – gostom so na voljo masažne kadi, tako imenovani džakuziji, ki so postavljeni na terasah mobilnih hišic.

 

KAMP VALKANELA V VRSARJU

 

Vrsar je simpatično obmorsko mestece, ki leži na vzpetini v zalivu in je z morja skrito za otočki. Slab kilometer od središča mesta leži kamp Valkanela, ki oklepa zaliv med Vrsarjem in Funtano. Valkanela je tako kot preostali kampi skupine Maistra družinsko naravnan kamp, kjer se bodo odlično počutile družine z otroki.
Kamp sodi med večje kampe in ponuja približno 1400 parcel. Vse imajo dostop do elektrike, tiste ob morju pa imajo tudi priključke na vodovodno omrežje. Za letošnjo sezono so uredili dodatnih 56 parcel in dodali kar 109 mobilnih hišic. Prenovljena je marina, na novo so urejeni trije sanitarni objekti ter igrišče. Kamp je prilagojen invalidom in ljubiteljem psov. Slednjim je namenjena posebna plaža, kjer se lahko v miru okopajo.

 

Kamp Valkanela


Plaža je dolga več kot tri kilometre in ponuja za vsakogar nekaj: prod, skale in betonirane površine. V kampu je športni center s tenis igrišči, z odbojko na mivki, mini golfom, na plaži pa pravi aqua park z napihljivimi igrali. Dnevno je poskrbljeno za animacijo otrok, tako da si bodo na oddihu odpočili tudi starši.

 

Kamp Valkanela


Kamp Valkanela je pravo malo mesto z vso potrebno infrastrukturo. Med drugim imajo nekaj restavracij, trgovino, prodajalne sadja in zelenjave, picerijo, slaščičarno, ambulanto in celo polnilnico plina.
In ker je Valkanela skoraj mesto, se spodobi, da ima urejeno naselje prestižnih mobilnih hišic, ki so nanizane okrog bazenov. Naselje šteje 159 mobilnih hišic, ki so polno opremljene. Letos so postavili 109 novih, gostom v njih pa je omogočen brezplačen dostop do svetovnega spleta.

 

KAMP POLARI V ROVINJU

 

Južno od prečudovitega Rovinja, mesteca, ki je eno redkih, ki tudi izven sezone ne spi, je kamp Polari. Kamp je med ljubitelji kampiranja poznan po bogatem animacijskem in zabavnem programu. Za otroke je odlično poskrbljeno, saj imajo veliko otroških igral, najbolj veseli pa bodo zagotovo velikega plavalnega bazena, ki je v bližini plaže. Ta je dolga več kot dva kilometra, z nekaj peščenimi zalivi. Del kampa, imenovan Punta Eva, je namenjen naturistom.
Kamp delno leži v senci borovcev in črnega hrasta, del parcel pa je na odprtem, kar pomeni, da so osončene ves dan. Avtodomom so namenili parcele na južnem delu kampa, povsem ob obali. Ker so parcele urejene terasasto, bodo tudi tisti v drugi in ostalih vrstah uživali v pogledu na morje.
Sanitarije so lepo urejene in vzdrževane, v nekaterih ponujajo tudi posebne kotičke za otroke in invalide. Zahtevnejši gostje lahko najamejo družinske kopalnice. V kampu so trgovina, ribja restavracija in picerija, veliko manjših gostinskih lokalov in pivnica.

 

Kamp Polari - jacuzzi na terasi


Več kot 50 mobilnih hišk ponuja posebne masažne kadi na terasi, še 30 pa jih ima manjše bazene v neposredni bližini. Prav vse hišice v kampu Polari so velike 32 kvadratnih metrov, v njih pa so dnevni prostor s kuhinjo, spalnica in otroška soba ter dve kopalnici. Za tiste, ki tudi na počitnicah ne morejo brez dostopa do svetovnega spleta, so uredili brezplačen wi-fi dostop. Vse hišice so klimatizirane, tako da v njih ne bo prevroče niti na vrhuncu sezone.

 

Kamp Polari

 

Kamp Polari


Za športne navdušence so uredili množico športnih igrišč, med drugim za tenis in namizni tenis, gostje pa lahko uporabljajo tudi igrišča apartmajskega naselja Villas Rubin, ki je v neposredni bližini. Rovinj je oddaljen slabo uro hoje po obalni poti.