6. julij, 2015
Novi Bürstner Ixeo

Pred dobrimi sedmimi leti je Bürstner predstavil model Quaddro, polintegrirani avtodom z dvižno posteljo nad dnevnim prostorom, ki je čez noč spremenil razumevanje avtodoma kot ipočitniškega vozila in ustvaril revolucijo. Ravno polintegrirec z dvižno posteljo je bil tisti, ki je alkovnu vzel primat družinskega vozila. Quaddro je sicer bil hitro preimenovan v Ixeo, koncept pa je že naslednje leto dobil več posnemovalcev kot katerakoli druga rešitev v svetu počitniških vozil.
V sezono 2016 se Ixeo pelje popolnoma prenovljen. Posteljo so namestili po dolgem (podobno kot jo imajo nameščeno italijanski Wingammi) na posebna vodila in se ob neuporabi lepo skrije v strop. Na predstavitvi na sedežu podjetja v nemškem Kehlu je sicer nismo uspeli videti spuščene, a računalniške slike razkrijejo udobje in prostornost. Zanimiva je zadnja stena iz Gfk, ki ima grafiko kar natisnjeno na podlago. Na predstavitvi so nam pokazali nov model IT 680 G z zanimivo rešitvijo kopalnice in prtljažnega prostora v zadku, kjer lahko v garaži stoji celo odrasla oseba. Kopalnica je neverjetno prostorna, prav tako je zelo velika kuhinja v obliki črke L, ki so ji dodali celo šank.
Na predstavitvi so z videom napovedali še eno novost: Bürstner se spušča v boj za kos pogače na trgu predelanih kombijev z modelno serijo City Car.