6. maj, 2013
Bonaca 2013: selitev v Portorož

Po izredno uspešni izvedbi premierne predstavitve mednarodnega salona Bonaca 2012, ki ga je gostilo mesto Koper lani septembra, se nam obeta tudi letos med 18. in 22. septembrom ena izmed večjih prireditev na obali.

 

Odločitev organizatorjev, da pod eno streho združijo kar pet sorodnih panog oziroma sejmov: Navtiko, Karavaning in kamping, Zeleno energijo, Turizem in opremo, se je lani potrdila kot smiselna in logična, saj so posamezne navedene sejemske prireditve postale same zase premajhne, ne dovolj kakovostne in s tem tudi manj zanimive, tako za razstavljavce kot tudi za obiskovalce, svojevrstna združitev panog je tako nadvse dobrodošla in prava osvežitev na sejemskem področju.


Septembra Bonaca v Marini Portorož

 

Glede na očitke, ki so jih bili deležni vsi organizatorji lanskoletnih podobnih prireditev na obali, ker so se le te izvedle več ali manj v istem časovnem obdobju, je organizacijski odbor bonace naredil korak naprej s ponudbo in sprejemom roke sodelovanja. Ta odločitev se je pokazala za smiselno in dobrodošlo, saj bomo tako letos dobili osrednji razstaviščni prostor na obali, to je Marino Portorož. Ta bo tako pod svojo streho gostila že tradicionalno Internautico v spomladanskem in Bonaco v jesenskem terminu. Odločitev je smotrna iz več razlogov. Marina Portorož velja za najlepšo marino v severnem Jadranu, se ponaša z desetletjem izkušenj na področju organizacije tovrstnih dogodkov, razpolaga z vso potrebno infrastrukturo za sejemske in obsejemske dogodke ter ima v svojih vrstah še kako potrebne in sposobne kadre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaj nam prinaša bonaca?

V petih dneh se nam bo tako kot lani v Kopru na več kot 28 000 m2 razstavnih površin na ogled postavilo več kot 1000 blagovnih znamk in razstavljavcev, ki si jih bo po pričakovanjih ogledalo več kot 30 000 obiskovalcev.

Plovilom v morju in na kopnem se bodo pridružili počitniška vozila, mobilne hiše, šotori in razna kamping oprema, kampi, turistični ponudniki, oprema za pohodništvo in treking, ribiška oprema in oprema za podvodni ribolov, potapljanje, surf in kitesurf in druga športna oprema. Danes, ko bolj kot kdaj koli prej šteje vsak prihranek, strmimo iz dneva v dan k čim večji racionalnosti.
Sejem “Zelene energije” nam bo tako približal energije prihodnosti v uporabni obliki. Električni avtomobili, motorji, plovila, kolesa in morda celo letalo bodo poleg mnogih razstavnih predmetov, ki jih uporabljamo tako v navtiki, karavaningu in kampingu ter vsakdanjem življenju, le pika na i.

V delu, namenjenemu turizmu, se nam bodo predstavili tuji in domači ponudniki raznih turističnih in vzporednih storitev. Brez opreme jasno ne gre, zato so tudi temu segmentu namenili dovolj prostora.

Sejem je že lani poleg domačih podprlo tudi precej tujih proizvajalcev, saj se jim zdi tovrsten pristop pravi za njihov nastop na našem trgu. Tudi na letošnji bonaci bodo prisotni številni tuji proizvajalci, ponudniki storitev in zastopniki svetovno znanih blagovnih znamk.

 

Spremljevalni dogodki Bonace

 

Spremljevalni dogodki so od nekdaj pomemben del sejemskih prireditev, saj se dan ne konča, ko se zapro sejemska vrata. Ker se organizatorji tega še kako zavedajo, bodo precej poudarka namenili ravno slednjemu. Uspešni koncerti Severine, Vinka Coceja s klapami, skupine Victory in ostalih so lani z dobrim obiskom in zadovoljnimi obiskovalci ter razstavljavci to samo potrdili. Tudi za letos organizatorji obljubljajo pestro obsejemsko dogajanje.

 

 

 

 

 

 

 

 


Čez dan se bodo dogodki dnevno vrstili na več lokacijah, in sicer v morju Garmin Bonaca Cup, tekmovanje vodnih skuterjev ter ostala športna tekmovanja, medtem ko na “kopnem“ ne bo manjkalo razstav, prezentacij in predstavitev novosti ter poučnih predavanj. Letošnja novost bodo tudi modne revije, prav tako pa bodo tudi letos žrebali vstopnice obiskovalcev za bogate nagrade.

 

Posebnosti Bonace tudi letos

 

Vsekakor prinaša tudi letos Bonaca kar nekaj posebnosti, ki jih pri nas še nismo bili vajeni. Poleg združitve različnih sejemskih panog in spremljevalnih dogodkov bodo organizatorji tudi tokrat organizirali lani prvič pri nas izvedeni priložnostni kamp-park Bonaca, na idilični lokaciji, otočku pred vodnim vhodom v Marino Portorož ob samem razstavišču. Ta bo namenjen vsem, ki se bodo na sejem in obsejemske dogodke odpravili s počitniškimi vozili. Kamping park bo tudi tokrat lahko sprejel več kot 200 počitniških vozil.

 

Bonaca, sejem, prijazen do razstavljavcev in obiskovalcev

 

Slogan, ki pomeni obvezo in odgovornost, je v teh težkih časih še kako dobrodošel, saj pomeni, da bodo organizatorji upoštevali tako razstavljavce pri izredno ugodnih pogojih za razstavljanje kot tudi obiskovalce pri ugodnejši ceni vstopnine.

bonaci je lani kot prvi na obali uspelo v enotno mednarodno prireditev združiti različne, a medsebojno simbiotične panoge. Z letošnjo mednarodno prireditvijo pa gredo organizatorji bonace še dlje. Prireditev bodo letos prvič preselili v Marino Portorož, ki bo s tem kot gostiteljica dveh tradicionalnih sejemskih dogodkov pridobila primat in prepoznavnost pomembne sejemske destinacije na Jadranu.

 

Vabljeni na bonaco 2013, med 18. in 22. septembrom, v Marino Portorož!