26. januar, 2016
Dakar 2016: Ponovna zmaga Adrie Mobil!

Najbolj znamenita vzdržljivostna dirka po brezpotjih južne Amerike, reli Dakar, ki ga organizirajo že od leta 1978, je letos znova doživela svoj epilog 16. januarja v argentinskem Rosariu. Dakar v bistvu že leta ne pomeni nič drugega, kot brutalen naravni proces selekcije tekmovalcev. Že četrto leto zapored so bili na Dakarju prisotni tudi Adriini avtodomi, pripeljani na dirko naravnost iz proizvodne linije novomeške Adria Mobil, na ekstremne razmere dirke prilagojeni zgolj z nekaj dodanimi rezervnimi kolesi, klimatsko napravo, tendo ter nekaj dodatne opreme.


Vsak dan so se spremljevalne ekipe tekmovalcev z avtodomi vozile pred dirkači, da bi lahko pred dnevnimi postanki postavili tabore. Tako so, enako kot dirkači, tudi spremljevalne ekipe praktično peljali svojo dirko, saj so dnevno prevozili več sto kilometrov s polno hitrostjo in premagovali vse vrste terena, da so bili na cilju pravočasno in v polni pripravljenosti za odpravo vseh okvar motorjev in usposabljanje voznikov za nadaljnje tekmovanje.

 

KTM ZNOVA NA VRHU


Letošnji zmagovalec v kategoriji motociklov je znova bil – avstrijski Red Bull KTM Factory Racing Team. Relativni »novinec« v klubu, 28-letni Avstralec Toby Price, je KTM-u prislužil že 15. zaporedno zmago. In to je bil njegov šele drugi Dakar, vendar se je izkazal kot zelo profesionalen, tekmovalen in nadarjen voznik. Na stopničkah je govoril o »vožnji« skozi dirko Dakar na napadalen, »avstralski način« in bil očitno navdušen, ne zgolj, da je prišel na cilj, pač pa je celo zmagal.

 

Adria Mobil Dakar 2016 - Toby Price


Red Bull KTM Factory Racing Team je doživel začetek nove ere v zadnjih desetih letih z nizanjem uspehov odličnih voznikov, Cyrilom Despresom in Marcom Como, ta uspeh pa se zdaj nadaljuje z naslednjo generacijo športnikov, vključno z zmagovalnim Toby Pricom. Veseli nas, da so bili Adriini produkti ponovno v družbi te zmagovite ekipe in jim na 13-dnevni avanturi nudili vso podporo.
In zakaj KTM izbira ravno Adriine avtodome za reli Dakar?

 

Adria Mobil Dakar 2016

 

Mimogrede, letos je bilo na Dakarju kar sedem Adriinih avtodomov, in sicer trije avtodomi serije Matrix (M 670 SP, M 670 SBC, M 670 SL) in štirje avtodomi serije Sonic (l 700 SL, l 600 SL, l 710 SLT in l 600 SP). »Zaradi zanesljivosti in udobja,« - na najkrajši možni način povzema odgovor izvršni direktor prodaje in trženja v družbi Adria Mobil, Matjaž Grm in dodaja: V KTM-ju so mi že večkrat zatrdili, da so vozila blagovne znamke Adria narejena z ekstremno visokim standardom kakovosti ter, da se s svojo močjo in vzdržljivostjo lahko vsako leto uspešno spopadajo z vsem izzivi, ki jih prinašata KTM in Dakar! Zato so se že četrto leto zapored odločili za blagovno znamko Adria! .
Dakar je torej osvojen še enkrat. KTM je zmagovalna ekipa, tokrat zaradi goreče želje prvega Avstralca na Dakarju, Tobyja Pricea, da zmaga. In za Adrio Mobil? Misija je končana - povedano preprosto, nobeni drugi avtodomi še niso bil testirani do takšne skrajnosti in test tudi več kot uspešno prestali ter ostali praktično nepoškodovani.

 

O ADRII MATRIX NA DAKARJU


Že četrtič zapored so avtodomi Adria serije Matrix zaključili dirko Dakar v podporo Red Bull KTM Factory Racing Teamu. Izbrani so bili zaradi vsestranske zmogljivosti, zanesljivosti in udobja. Adria Matrix ima vse – odlikuje ga močno in zanesljivo podvozje Fiat in vzdržljiv motor, ki prenese 9000 kilometrov skrajnih voznih razmer. V svoji notranjosti avtodomi serije Matrix ponujajo udobne možnosti spanja in sprostitve za dirkače, ki dnevno preživijo na motorjih med 10-12 ur. Prostoren dnevni prostor jim omogoča načrtovanje vožnje v naslednjem dnevu, najpomembnejša za ekipo pa sta zagotovo vroč tuš in kuhinja – ter veliko odlagalnih površin za vso opremo, potrebno na dirki Dakar.

 

Adria Mobil Dakar 2016

 

O ADRII SONIC NA DAKARJU


Avtodomi Adria serije Sonic so avtodomi prestižnega razreda za razkošna potovanja in hkrati so to avtodomi primerni tudi za dirko Dakar. To je neskončno vzdržljiv avtodom, ki prenese tako zahteve puščavskega kot tudi visokogorskega sveta. Avtodom Adria serije Sonic se je na dirki Dakar odlično izkazal v vseh pogojih ter poleg tega prinesel prepotrebno udobje celotni ekipi - prostoren dnevni prostor, funkcionalno kuhinjo, prestižno kopalnico in spalno udobje. Poleg tega pa ponuja tudi veliko odlagalnega prostora za skladiščenje opreme, vključno z velikim garažnim prostorom.
Več o dirki Dakar, Adrii Mobil in partnerstvu svetovnega formata med Adrio Mobil in Red Bull KTM Factory Racing Teamom lahko preberete v digitalni reviji Inspirations na http://si.adria-mobil.com/ ali na spletnih straneh www.ktm.com in www.dakar.com.
Ponosni smo lahko na Adrio!