29. oktober, 2012
Damascus Limited Edition 2012 nova švicarska mojstrovina

Victorinox je svoji družini legendarnih žepnih nožev švicarske vojske dodal novega člana, ki pa je v marsičem poseben. Ekskluzivnost mu zagotavlja dejstvo, da gre za serijo le 5000 nožev, vsak pa ima vgravirano serijsko številko. Tradicionalno rdečo barvo je tokrat zamenjala rjava barva, saj je ergonomsko oblikovan ročaj lesen, narejen iz temno rjavega orehovega lesa iz Švice. S tem so želeli še dodatno poudariti, od kod nož izvira. Posebno je tudi rezilo, narejeno iz nerjavnega damaščanskega jekla z unikatnim vzorcem, ki je obstojnejše, močnejše in ga je moč natančneje in ostreje nabrusiti kot druga nerjavna jekla.


»Švicarskega« noža pa ne sestavljata zgolj rezilo in ročaj, pač pa je v slednjem skritih še nekaj uporabnih in dobro znanih dodatkov: odpirač za konzerve z malim izvijačem, odpirač za steklenice z večjim izvijačem, križni izvijač, žaga, šilo in obroček.


Nož je ena tistih reči, brez katere je še danes, v sodobnem življenju, težko preživeti. Čeprav trdijo, da se nožev ne podarja za darilo, pa je Victorinox Damascus Limited Edition 2012 shranjen v darilni škatli. In s takim darilom boste težko »usekali« mimo!