22. oktober, 2013
Garmin tactix™: GPS navigator in ABC ura v taktičnem dizajnu

 “Imeti možnost prostih rok in imeti ob tem dostop do natančnih informacij o zračnem tlaku, nadmorski višini in GPS položaju, se na terenu lahko izkaže za naprecenljivo,” je povedal Martin Resch, EMEA produktni manager za Outdoor. “tactix v GPS-uri združuje zaupanja vredno navigacijsko tehnologijo, na katero se lahko zanesete v najbolj zahtevnem profesionalnem in rekreativnem okolju. tactix se s programsko opremo Jumpmaster in svojim nevidnim dizajnom loči od drugih zapestnih GPS naprav.”

tactix je zasnovan, da prenese tudi najtežje pogoje. Združuje močno ohišje ojačano z nerjavečim jeklom na hrbtni strani, odpornim na udarce, na praske odpornim mineralnim steklom, ki zmanjšuje vroče odseve sončne svetlobe. tactix ima velik negativni LCD zaslon, ki omogoča dobro berljivost tudi pri slabi dnevni svetlobi. Črno ozadje in zelena LED osvetlitev nista vidna z napravami za nočno gledanje. Ura ima močno, črno ohišje (luneto, zaslon, tipke in paščke), ki je stilsko obilkovano. tactix je vodotesen do 50 metrov z avtonomijo baterije do 50 ur v načinu UltraTrac, 16 ur v načinu GPS in 5 tednov v načinu ure. Osnovne funkcije ure vključujejo opozorila, zvoke, vibra opozorila, časovnik, štoparico in svetovno uro s prikazom več časovnih pasov, vojaškega in univerzalnega časa hkrati.

tactix odlikuje prilagodljivo navigacijsko orodje, ki omogoča načrtovanje izletov, ustvarjanje načrtovanih poti, beleženje točk poti (do 1.000) kot so zbirne točke, območja doskoka ali potencialne strani kampov. Uporabniki lahko beležijo GPS sledi opravljene poti, se navigirajo do koordinat vzdolž poti ali načrtovane poti, do točk poti, zbirk geocache ali vzdolž katere koli druge izbrane smeri. Navigacijska puščica ali podrobno izrisana sled se prikaže na zaslonu in omogoča razločno usmerjanje in TracBack® funkcija lahko usmerja uporabnike do začetne točke. Ta funkcija omogoča uporabnikom brezskrbnost vedoč, da niso nikoli “izgubljeni” in da v nujnem primeru ali slabih vremenskih pogojih z lahkoto najdejo pot nazaj. tactix ima dvojno odčitavanje položaja, tako da lahko uporabnki istočasno gledajo svojo trenutno lokacijo v različnih oblikah na zaslonu, kar poenostavlja navigacijo za iskanje-in-reševanje ter rekreacijsko uporabo. S pomočjo namizne in mobilne aplikacije BaseCamp™, tactix uporabniki enostavno načrtujejo izlete in delijo svoje avanture s prijatelji ter družino. tactix je opremljen z ANT+™ in Bluetooth® brezžično možnostjo povezave za izmenjavo poti, točk poti, načrtovanih poti, zbirk geocache z drugimi združljivimi napravami Garmin ali pametnimi telefoni z mobilno aplikacijo BaseCamp. tactix se lahko uporablja tudi kot daljinjski upravljalnik za novo akcijsko kamero Garmin VIRB.

tactix je opremljen z ABC senzorji (višinomer, barometer in kompas), kar nudi informacije v realnem času. Vgrajen višinomer nudi podatke nadmorske višine za natančno nadziranje dviga in spusta. Barometer je lahko uporabljen za predvidevanje vremenskih sprememb s prikazovanjem kratkotrajnih trendov zračnega pritiska. Uporabniki lahko obdržijo svojo smer s 3-osnim elektronskim kompasom ne glede na to ali se premikajo ali ne. Z uporabo GPS sprejemnika lahko tactix samodejno kalibrira svoje ABC senzorje in samodejno nastavi lokalni čas glede na lokacijo. Za branje ekstremno natančne temperature, na katero ne vpliva uporabnikova telesna temperature, se lahko tactix upari z zunanjim senzorjem temperature Garmin tempe™.

tactix omogoča podatke za tek in kolesarjenje v realnem času. Razdalja, hitrost, tempo in porabljene kalorije pomagajo uporabniku beležiti napredek med športno dejavnostjo. tactix je združljiv s senzorjem srčnega utripa Garmin za podatke o srčnem utripu, senzorjem hitrosti/kadence za razdaljo, hitrost in kadenco med kolesarjenjem. Prikazana podatkovna polja na uri so popolnoma prilagodljiva.

Novi Garmin tactix bo na voljo to jesen po neobvezujoči priporočeni maloprodajni ceni 457 evrov (cena z 22% DDV).