4. februar, 2017
Womondo: Novi predelani kombiji na osnovi Opel Movano

Nova blagovna znamka Womondo, ki bo na sejmu CMT doživela premiero, sodeč po prvih slikah proizvajalca prinaša v svet predelanih kombijev svežino.
Novinec se pelje na osnovi Opel Movano (sestrski model Renaulta Trafic). Po besedah proizvajalca je na voljo kar 10 tisoč različnih možnosti notranjosti, zunanjega lakiranja in oblazinjenja. Vsi predelani kombiji Womondo so serijsko namenjeni zimski uporabi, temu sta prilagojena tudi ogrevanje in vodovodna napeljava.
Novi proizvajalec obljublja dobavljivost v največ 120 dneh glede na želje kupca, v osnovi pa bodo na voljo štirje različni modeli, ki jih lahko kupci individualno prilagodijo svojim željam in potrebam.
Najkrajši je model Primo, ki je namenjen dvema osebama in ponuja le dve sedišči in ležišči. Postelja v zadku je velika 175 x 140 centimetrov, kot večji bratje pa tudi mali Primo ponuja kopalnico s premičnim umivalnikom, thetfordovim straniščem in prho. Kuhinjksi blok ponuja kombinirani kuhalnik in korito, pod njim je 80-litrski hladilnik. Vozilce je dolgo 554 centimetrov, največja dovoljena masa malčka pa znaša 3,3 tone. Pod motornim pokrovom lahko rezgeta 110 pa vse do 170 poskočnih »konjičev«.
Nekoliko večji je model Momento, ki je dolg 619 centimetrov, namenjen pa je štirim. Ponuja tri ležišča – v zadku je francosko ležišče velikosti 195 x 140 centimetrov, ki je nameščeno vzdolžno, tudi kuhinjski blok je večji in ponuja dva gorilnika. Hladilnik je tu 96-litrski.
Womondo Grando je največji, saj je namenjen štiričlanski družini. V zadku je vzdolžno nameščena postelja velikosti 200 x 140 centimetrov, vozilo pa je dolgo 685 centiemtrov. Tudi stojna višina je tu večja in znaša točno dva metra (15 centimetrov več kot pri krajših in manjših bratih).
Četrti model nosi ime Agilo in je enako dolg kot model Momento. Namenjen je invalidnim osebam. Namesto vstopne stopnice so namestili dvigalo, v notranjosti pa ponuja dovolj prostora tudi za premikanje z invalidskim vozičkom. Namenjen je dvema, ponuaj pa vse udobje avtodoma.

 

WomondoWomondo