1. februar, 2023
Robeta Adonis

Na enem izmed največjih sejmov počitniških vozil v Evropi, na sejmu CMT Stuttgart 2023, se je podjetje Robeta predstavilo z novim vozilom Adonis. Slovenski proizvajalec je že s predstavitvijo na sejmu Caravan Salon v Dusseldorfu 2022, poskrbel, da se bo o njem še govorilo – takrat so predstavili model Schumacher Edition na osnovi Mercedes Benz Sprinter, ki je nastal v sodelovanju z bivšim zvezdnikom F1 Ralfom Schumacherjem.
V slovenskem podjetju Robeta so ponovno premaknili meje in trgu predstavili nov predelani kombi, ki je potrdil, da se lahko majhna Slovenija kosa z največjimi in najmočnejšimi akterji na trgu počitniških vozil. Model Adonis je drugi model Robete na osnovi Mercedes Benz in prav nič ne zaostaja za svojim kar 736 centimetrov dolgim predhodnikom »Robeta Schumacher Edition«.
Ime »Adonis« ima v grški mitologiji globoke korenine, saj je pripadalo bogu lepote in privlačnosti. Adonis pod okriljem Robete se z lahkoto kosa z vsemi lastnostmi grškega božanstva. 5,93 metra dolgo vozilo s standardno močjo motorja 190 »konjev« predstavlja sam vrh Robetine flote modelov in je hkrati sinonim prestiža, na drugi strani pa zaradi svoje kompaktnosti, inovativnih idej ter uporabnosti, idealni partner tako za vsakodnevno uporabo kot tudi za dolga in avanturistična popotovanja v dvoje ali z družino. Predelani kombi Robeta Adonis bo na voljo v šestih barvnih različicah notranjosti, ki so na voljo že pri obstoječih Robeta modelih. Prva vozila v seriji so že v proizvodnji, kmalu pa naj bi sledila tudi različica s štirikolesnim pogonom.

 

 

Robeta AdonisRobeta Adonis
Robeta AdonisRobeta Adonis
  

 

NOTRANJOST IN OPREMA VOZILA

Po besedah Igorja Pirtovška, komercialnega direktorja Robete, je Adonis poseben, ker vsebuje kar nekaj novosti in edinstvenih rešitev, ki so pravo presenečenje za celoten mednarodni trg. Vozilo je že v popolnosti opremljeno in konfigurirano, ima vso možno serijsko opremo, ki vključuje tudi original Mercedesov radio-navigacijski sistem in kopico asistenčnih ter varnostnih sistemov. Poleg tega ima Adonis tudi električna drsna vrata, LED (high performance) dnevne luči in še veliko več. Poleg herojskega imena in možatega zunanjega izgleda, je notranjost vozila še posebno presenečenje. Bivalni prostor se lahko pohvali z 100 Ah LiON baterijo, 230W solarnim sistemom, električnimi ventili za izpust odpadne in čiste vode in celostnim digitalnim zaslonom, s katerim lahko krmilite in kontrolirate vse električne naprave v vozilu.

 

Robeta Adonis


»Adonis je opremljen z materiali in pohištvom, ki ne skrivajo njegove moderne in sodobne identitete. V kuhinji boste tako lahko našli kuhinjsko odlagalno površino iz »Kerrock« (videz marmorja), v bivalnem prostoru pa visokokakovostna dodatna dva individualna intergrirana sedeža, ki omogočata potovanje štirim osebam.« še dodaja Igor Pirtovšek, ki verjame, da ima Robeta še ogromno potenciala za razvoj in prodor na nove trge.

 

INOVATIVNOST

Model vsebuje velikoinovacij, predvsem je tukaj potrebno poudariti kuhinjsko odlagalno površino iz materiala »Kerrock« in s skritim izvlečnim umivalnikom. Prav tako je veliko zanimanja požela tudi kopalnica z inovativnimi 180-stopinjskimi dvokrilnimi steklenimi vrati, ki omogočajo popolnoma novo percepcijo uporabe kopalniškega prostora z integracijo bivalnega dela. Levo vratno krilo kopalnice tako hkrati služi tudi za nočno pregrado med bivalnim in spalnim prostorom. Na tem mestu je potrebno omeniti tudi še ogromno oblikovnih rešitev, kot tudi toaletno električno keramično školjko, z odpadnim tankom, videnim v večjih in prestižnih avtodomih.

 

Robeta Adonis

 

TEHNIČNI PODATKI

Robeta Adonis

 

Tip vozila: Mercedes Benz Sprinter 319 CDI, 2.0L motor, 140KW, 190PS
Pogon: zadnji ali pa opcija 4x4
Dolžina: 593 cm
Višina 263 cm
Teža pripravljenega na vožnjo: 2970 kg
Sedeži: 4
Ležišča: 2
Mere ležišča: 150 x 182/195 cm – vgrajena samo ena postelja
Osnovna cena: 133 290 EUR, opcija 4x4 (dodatnih 7190,00 EUR)