15. maj, 2014
Novi Fiat Ducato šeste generacije!

Na povabilo slovenskega zastopnika vozil Fiat, smo si v Baloccu pri Milanu ogledali novega Fiata Ducata in ga na dobrih 70 kilometrov dolgi preskusni progi (prvič po navadnih cestah in ne po testni stezi) temeljito preskusili. Bili smo navdušeni!

 

Novi Fiat Ducato

 

Zunaj veliko novega

 

Povsem na novo zasnovani prednji del zaznamujejo simpatična maska hladilnika, novi odbijač z vgrajenima meglenkama in ožja žarometa, ki že imata vgrajene dnevne luči v tehniki LED. 

 

Novi Fiat DucatoNovi Fiat DucatoNovi Fiat Ducato

 

Še čistejši motorji


Največja sprememba se je zgodila pod motornim pokrovom, kjer se vrtijo prenovljeni motorji, ki ustrezajo emisijskemu standardu EURO6. Motorji s prostornino 2.3 litra se ponašajo z 10% večjim izkoristkom, nižje so tudi škodljive emisije v ozračje. Moro 2.3 Multijet II ponujajo v treh izvedbah z močjo med 110 in 150 »konjskimi« močmi. Na seznamu dodatne opreme je tudi sistem Start-Stop, s katerim znaša izpust CO2 na prevoženi kilometer le 164 gramov! Prav tako so optimizirali stroške rednega vzdrževanja, s čimer je postal Ducato najbolj ekonomično kombinirano vozilo na trgu.

 

Novi Fiat Ducato

 

Veselje pri vožnji


Novinec je poln tehničnih sladkorčkov, ki bodo razvajali potnike: tehnologija Bluetooth in sistem UConnect (zanesljivo preverjeno deluje!), sistem za speljevanje v klancu, elektronska pomoč pri zaviranju, predvajalnik MP3 in sistem ESC. Najdražji modeli so serijsko opremljeni z vzvratno kamero, DAB radiem in pet palčnim zaslonom na dotik. Vozila namenjena gradnji avtodomov (šasija s kabino) so opremljena z boljšimi sedeži, ki so dobavljivi v blagu bivalnega dela.

 

 

Novi Fiat DucatoNovi Fiat DucatoNovi Fiat Ducato

 

Tudi v notranjosti je prišlo do nekaterih sprememb – opremska paketa Classic in Techno se ponašata z udobnejšimi sedeži in večjim držalom za plastenke, prav tako pa boste sedaj lahko na armaturni plošči »vozili« tablico (to bo prav prišlo tudi avtodomarjem).

 

Več v junijski številki revije Avto-Dom, kjer se novi Ducato pelje kar v glavni temi!