22. julij, 2018
La Strada Regent S

Slabih deset let je minilo, kar smo imeli na testu Regent S s štirikolesnim pogonom. Z novim Mercedesom Sprinter je luč sveta ugledal tudi novi Regent S, ki je še lepši od predhodnika, njegova osnova, preverjeni Sprinter, pa se pohvali s še več asistenčnimi sistemi. Vozilo, ki se zelo spogleduje z osebnimi vozili, kar se udobja in vozne dinamike tiče, ponuja med drugimi tudi 360-stopinjsko vzvratno kamer, aktivni tempomat in govorno upravljanje elektronike.
Novi Regent S ima pogon na zadnji kolesi, dolg pa je 593 centimetrov. Za pogon poskrbijo motorji CDI (Euro 6 c) z močjo 120 ali 140 kilovatov, čim bo na voljo štirikolesni pogon pri Sprinterju, ap se bo z njim ponašal tudi novi Regent S.
Notranjost je namenjena dvema, stojna višina je nadvse bogata, saj se v povišani strehi skriva dvojno ležišče. Sedežna klop je premična, opremljena pa je tudi z isofix pritrdili za otroški sedež. Oblazinjenje je na voljo v, reci in piši, 84 kombinacijah blaga in usnja, kupci pa lahko izbirajo med desetimi barvami in vzorci lesa in tudi desetimi barvami zunanjosti.