17. december, 2016
Novi mega alkoven: Dethleffs Grand Alpa A 7820-2

Dethleffs je predstavil novi mega avtodom s spalnim nadstreškom, ki se pelje na kar treh oseh, ponuja pa obilje bivalnega prostora in prtljažnih boksev. Največji alkoven znamke za pare, ki potujejo sami (odtod kratica Alpa - Alleinreisende Paare), ponuja visoko odmerjeno dvojno dno (40 centimetrov!), v katerem se nahaja vsa tehnična oprema avtodoma, veliko pa je tudi prtljažnih niš in boksev.
Avtodom je namenjen dvema – ločeni ležišči sta v spalnem nadstrešku (do stropa je bogato odmerjenih 70 centimetrov), v bivalnem delu pa so veliko prostora odmerili garderobi in kopalnici. V zadku je, kot smo pri Alpi že navajeni, razkošno odmerjena sedežna skupina v obliki črke U.

 

 Dethleffs Alpa 
  


Hladilnik je 190-litrski, kuhinja je oblikovana v obliki črke L in razvaja s prostorom in uporabnostjo. Napa je dodana serijsko.
Garaža v zadku je ogromna, vanjo pa lahko pospravimo do 350 centimetrov dolge predmete, denimo surf deske. V prednjem delu je še dodatna garaža, ki zajema celotno širino vozila. Novinec bo po pričakovanjih proizvajalca v ta segment vnesel nov veter, kupci pa so dobili možnost nakupa kakovostnega avtodoma v razredu do petih ton največje dovoljene mase.