21. julij, 2018
Camperliebe na osnovi Hyundai H350

Nekoliko nenavadna odločitev za osnovno vozilo je vodila pet Berlinčanov, da so osnovali novo blagovno znamko počitniških vozil – rojen je bil Camperliebe, ki se vozi na osnovi Hyundaievega velikega dostavnika z največjo dovoljeno maso 3500 kilogramov
Borris Häring, Andreas Altkrüger, Martin Riedelsdorf, Karsten Look in Oliver Bombach stojijo za novo blagovno znamko, ki bo veliko premiero doživela na jesenskem Caravan Salonu.

Dostavnik poganja motor s 170 »konji«, ki več kot zadošča za udobna potovanja.
Notranjost je urejena v sivih tonih, pohištvo kakovostno. Od opreme naj naštejemo ogrevanje Truma Combi 4, multifunkcijsko napravo z navigacijo in vzvratno kamero, 130-litrski kompresorski hladilnik, WLAN, LTE in kar štiri USB priključke. Poleg kontrolne plošče so dodali še aplikacijo za pametne naprave, s katero nadzorujemo vse vitalne dele vozila.
Stene v spalnici so oblečene v alkantaro, notranjost sledi klasični in preverjeni notranji postavitvi s prečno posteljo.
Novinec pa ni poceni – v Nemčiji bodo zanj zahtevali 58 500 evrov, ko k temu prištejemo še naš 13% DMV in dodatne tri točke DDV, pa je cena za predelani kombi že previsoka.