1. oktober, 2013
Srce Slovenije - Jesenska karavana 2013

Razgibano območje Srca Slovenije, vzhodno od Ljubljane, je s številnimi naravnimi lepotami in ohranjeno dediščino idealna izbira za izlet ali počitnice z avtodomom. Turisti lahko na šestnajstih izbranih točkah oskrbijo avtodom, okušajo domače dobrote in prenočijo, poleg tega pa si ogledajo še lokalne zanimivosti.

Na nekaterih počivališčih, večinoma kmetijah, je obiskovalcem na voljo domača lokalna hrana (zelenjava, sadje, mlečni izdelki, med in medeni izdelki, mesni izdelki, ...).

Obiskovalci območja se lahko z avtodomi ustavijo tudi na drugih točkah v bližini, ki sicer ne nudijo možnosti prenočevanja, ponujajo pa kulinariko z lokalnimi posebnostmi (kmetije, gostinski ponudniki, izletniške kmetije) ali pa gre za točke, zanimive za turistični ogled in rekreacijo. Najdete jih na karti Karavaning po Srcu Slovenije.

Mimo postajališč za avtodome vodijo številne kolesarske poti različnih težavnostnih stopenj, razgibano Posavsko hribovje in Kamniške planine nudijo tudi številne možnosti za pohodništvo.

 

JESENSKA KARAVANA AVTODOMOV

 

Petek, 4. – nedelja, 6. oktober 2013

 

Izhodišče: PZA Domačija Paternoster, Breg pri Litiji (Litija)

 

Po območju Srce Slovenije bo prvi oktobrski vikend potekala jesenska karavana za avtodome. Udeleženci bodo med drugim obiskali Domačijo Paternoster, Mestno kopališče Višnja Gora, Jurčičevo domačijo na Muljavi in reko Krko. Poudarek bo na aktivnem turizmu, predvsem pohodništvu in kolesarjenju ter zdravi domači hrani.