23. december, 2016
In memoriam: Rafael Marn (1968 – 2016)

Dragi Raf, odšel si hitro, mnogo prehitro, da bi lahko udejanjili vse ideje, s katerimi si »me obstreljeval«, mnogo prezgodaj, da bi si spet vzela čas in skupaj zvrnila par kozarčkov Chivasa (in se potem »režala« vse popoldne). Bil si mnogo več kot samo sodelavec, kolega, prijatelj, bil si soborec, ki je meni in mnogim drugim vlival upanje v boljši jutri.


Tvoje zgodbe, ki so popestrile naše strani, so bile polne hudomušnosti, načrtovana reportaža iz Antholza, ki bi ga z avtodomom obiskal januarja, pa bo ostala neuresničena. Škoda, zagotovo bi bila zopet ena boljših na naših straneh. Kot Tvoji fotografski nasveti, s katerimi si marsikateremu popotniku skozi poljudno zgodbo približal fotoaparat in mu pomagal s potepov prinesti še boljše fotografije. Ali pa aktivne zgodbe o skiku in teku na smučeh, ki sta ti bila tako pri srcu. Tvoja zadnja velika reportaža iz Nemčije je bila opažena tudi pri naročnikih samih. Fotografije so bile čudovite, tekst tipično Tvoj. Ponosni smo bili, da smo zgodbo objavili prav n anaših straneh.

 

Še sredi decembra sva načrtovala »neumnosti«, ki jih bomo skupaj ušpičili v letu 2017, imel si kopico idej. Kot vedno dobrih. Posebnih. Tvojih. Tvoj glas mi še vedno odzvanja v glavi, način predajanja besede je bil značilen le Zate.


Vedno si mi bil vzor - kot fotograf in avtor, še bolj kot človek. Bil si preprosto Ti. Borec.


Vedno te bom imel rad. Zame boš vedno vzor velikega človeka. Zame boš vedno car.!

 

                                            Rok