24. julij, 2018
Novi Carthago C-Tourer

Na junijski predstavitvi na sedežu podjetja Carthago City v Aulendorfu smo si lahko ogledali novega C-Tourerja, ki so ga v integrirani različici povsem prenovili, novinec pa je pri enakih dimenzijah med 50 in 60 kilogrami lažji od predhodnika, kar pomeni, da so najlažji na voljo z lastno težo 2,9 tone.
Nov je prednji del, kjer kraljuje velika motorna maska s kromiranimi vodoravnimi prečkami v slogu prestižnih nemških limuzin, nad katerimi se bohoti velik znak znamke. Vetrobransko steklo še vedno ostaja veliko, voznik pa cesto vidi že po 277 centimetrih, kar je najbolje med integriranimi avtodomi. Zunanjost je odslej v kremno beli barvi, grafika ostaja imenitna in objema vsa okna vse do zadka. Odslej se na bokih namesto črno-rdečega emblema bohoti velik C v zlati barvi.
Modela I 147 s prečno posteljo in ločeno kopalnico ni več v ponudbi, na novo pa je razvit I 141 LE. Dolg je 636 centimetrov, v zadku pa ponuja ločeni ležišči normalnih dimenzij. Kopalnica je nadvse kompaktna, preklopna (Vario) , a hkrati prostorna. Stena z umivalnikom se preklopi nad stranišče, vhodna vrata kopalnice pa hkrati zapirajo zadnji del, s čimer nastane soba za preoblačenje. Nasproti kopalnice so postavili kompaktno kuhinjo z visoko postavljenim hladilnikom. Garderobni omari se nahajata pod vznožji ločenih ležišč.