2. marec, 2014
Carthago v Sloveniji: Zaključevanje tretje investicijske faze in izdelanih 7000 vozil

Podjetje Carthago d.o.o. v Sloveniji uspešno deluje že šesto leto. Leto 2013 je bilo v znamenju pete obletnice delovanja in izdelave pettisočega vozila. Čez predvidoma dva meseca bo proizvodni trak zapustilo sedemtisoče vozilo. V letu 2013 je podjetje začelo izgradnjo nove proizvodno-skladiščne hale. Tretjo investicijsko fazo podjetje zaključuje v mesecu marcu 2014.

Podjetje Carthago d.o.o. iz Odrancev začetek letošnjega leta začenja z zaključkom izgradnje nove proizvodno-skladiščne hale v skupni velikosti približno 5000 m². Vrednost investicije je ocenjena na štiri milijone evrov. Z novo investicijo bo podjetje lahko nadaljevalo svojo uspešno začrtano pot.

Direktor podjetja, Klaus Voggel, je predstavil modelno leto vozil 2014 ter rast proizvodnje in števila zaposlenih. Povedal je, da je za namene proizvodnje Carthaga nastalo še dodatnih 160 delovnih mest pri raznih dobaviteljih materialov, ki so rasli skupaj s podjetjem Carthago.

 

Ekipa Carthaga na tiskovni konferenci

 

Po besedah prokuristke Sandre Županec Antolin ostajata rast in razvoj še naprej temeljni prednostni nalogi podjetja. Vzpodbuja se inovativnost, ustvarjalnost in razvoj človeškega potenciala. Zaposlenim v podjetju so na voljo izobraževanja, ugodnosti in skupne dejavnosti. Podjetje že drugo leto tudi uspešno sodeluje z večkratno svetovno prvakinjo in dobitnico dveh zlatih olimpijskih odličij – z izjemno Tino Maze.

Celotna skupina Carthaga se v zadnjih letih vseskozi dinamično razvija. V poslovnem letu 2012/2013 so tako zabeležili 175 milijonov evrov skupnih prihodkov, skupaj pa zaposlujejo več kot 850 sodelavcev na obeh lokacijah (Nemčija in Slovenija).

 

Vozila, ki jih Carthago proizvaja v Sloveniji


Poslovodja Carthaga Reisemobilbau GmbH, Johannes Stumpp, je predstavil podatke o novo registriranih vozilih v EU, rast prihodkov in dobička ter izvedbo tretje investicijske faze, ki bo zagotovila dodatnih 80 delovnih mest.