1. julij, 2013
Garmin Monterra™: Android™ ročno GPS napravo z WiFi

“Monterra omogoča outdoor strokovnjakom in entuziastom, da prilagodijo GPS napravo svojim osebnim in poklicnim potrebam,” pravi Martin Resch, Garminov EMEA Product Manager, Outdoor. “S svojim svetlim 4-palčnim (10,2 cm) barvnim zaslonom na dotik in možnostjo izkušnje novih aplikacij, predstavlja Monterra popolnoma novo raven, kjer lahko uporabniki izkoristijo veliko funkcij ne glede na raznolikost terena.”

 

Garmin MonterraGarmin Monterra Garmin Monterra 

Android operacijski sistem omogoča uporabnikom dostop do njihovih najljubših Android aplikacij v povezavi z aktivnostmi na prostem na njihovi GPS napravi. Dostopajo lahko celo do profesionalnih aplikacij kot je kmetovanje ali beleženje za izboljšanje njihove vsakdanje učinkovitosti na tem področju. Ena izmed najbolj priljubljenih športnih aplikacij v Evropi PeakFinder je celo prednaložena na Monterra in vam pove imena ter višino gorskih vrhov Alp. Monterra ima prav tako vgrajen FM radio in lahko glasbo poslušate bodisi s slušalkami ali preko vgrajenega zvočnika.

 

Monterra uporablja vodilno GPS senzorsko tehnologijo zahvaljujoč visoko odzivnemu sprejemniku za satelite GPS in GLONASS, hitro določi svojo lokacijo in vzdržuje ˝zaklenjen˝ signal celo v težko dostopnih soteskah. Da bi izboljšali položaj, ima vgrajen 3-osni elektronski kompas z višinomerom in žiroskop, ki kaže na uporabnikovo smer, ko miruje ali napravo ne drži vodoravno. Njen barometrični višinomer ima možnost spremljanja sprememb v zračnem tlaku, da natančno določi nadmorsko višino, prav tako lahko grafično prikaže zračni tlak skozi čas, za spremljanje vremenskih pogojev. Vgrajen ima tudi UV senzor, da lahko uporabniki nadzorujejo intenzivnost sonca in zmanjšajo izpostavljenost, če je potrebno.

 

Napravo odlikuje zaslon z mineralnim steklom. Posebne vrste zaslon uporablja energijo sonca, da zagotovi najboljšo berljivost tudi ob najmočnejši sončni svetlobi. Na ta način varčuje z energijo skozi dan, ker se mora LED v ozadju vklopiti le v slabih svetlobnih pogojih. Monterra je robustna naprava in vodotesna po IPX7 standardu. Za maksimalno neodvisnost v času aktivnosti na prostem uporablja dvojni sistem napajanja, kar pomeni, da imajo uporabniki možnost uporabe kompleta s polnilno litij-ionsko baterijo (priložen) ali standardnih AA baterij. Združljiva je z enakimi nosilci kot jih ima Garmin Montana™ tako, da lahko uporabniki uporabljajo napravo kjerkoli.

Ni potrebe, da bi s seboj nosili fotoaparat. Monterra ima vgrajen 8MP digitalni fotoaparat. Vsaka fotografija ima zapisan podatek o koordinatah mesta fotografiranja in jo lahko uporabite za foto navigacijo. Ima tudi 1080p HD video kamero z LED bliskavico. Fotografije ali video posnetke lahko preko USB prenesete na računalnik in v Garmin Avanture (Garmin Adventures) ter jih izmenjujete s prijatelji v tej spletni družabni skupnosti za izmenjavo avantur. Monterra ima 6GB notranjega pomnilnika. Za več pomnilniškega prostora lahko vstavite microSD™ pomnilniško kartico.

 

Brezžičen prenos je enostaven, saj ima WiFi, ANT+™, Bluetooth 3.0 in NFC zmogljivosti, ki uporabnikom omogočajo izmenjavo podatkov, zemljevidov, točk poti, sledi, načrtovanih poti ter geocache lokacij z drugimi brezžičnimi združljivimi napravami. Poleg tega je Monterra združljiva z brezplačnim programskim orodjem BaseCamp™, ki omogoča pregled in delo z zemljevidi, točkami, načrtovanimi potmi in sledmi.

 

Monterra je geocaching naprava, kjer je lahko naloženih na milijone zbirk geocache. Naložite jih lahko s spletne strani OpenCaching.com ali naložite Android aplikacijo. Vse geogache funkcije brez papirnatega zemljevida kot so opisi, namigi in beležke, so na voljo za posamezni geocache zaklad. Prav tako so na voljo fotografije, povezave do chirp® cachev in filter za velikost, teren, težavnost ter namigi.

 

Nova Garmin Monterra bo dobavljiva predvidoma v tretjem četrtletju 2013 s prednaloženo rekreacijsko kartografijo Evrope, ki jo omogoča Navteq®. Z Monterra so uporabniki mobilni z vsemi Android aplikacijami, ki so jih vajeni uporabljati in z zagotovilom robustne naprave, ki je vodotesna, ima daljšo avtonomijo baterije, čitljiv zaslon in raznolikost uporabe dodatnih nosilcev.