8. marec, 2016
Varna vožnja avtodoma - 2. 4. 2016

Vožnji osebnega vozila in avtodoma se kljub temu, da imata obe vozili volanski obroč in stoplake za upraljanje z motorjem in zavorami, zelo razlikujeta. Nenazadnje so avtodomi tudi po dva- do trikrat težji od osebnih vozil, zato je pravo reagiranje v kočljivi situaciji še kako pomembno.


Prvi konec tedna, 2. aprila 2016, AMZS skupaj z revijo Avto-Dom organizira druženje na vadbenempoligonu AMZS Centra varne vožnje na Vranskem, kjer se bomo podružili in seznanili kako v kočljivih trenutkih pravilno odreagirati. Vsebina programa se ne povezuje s tečaji, ampak program združuje zabavno s koristnim in je razdeljen v 4 različne sklope.
Udeleženci se bodo preizkusili v nepredvidljivih pogojih, s katerimi se lahko srečamo v vsakodnevnem življenju. Vozniki bodo spoznali, kakšne so njihove reakcije v takih pogojih in kako se vozilo odziva na reakcije voznika. Izzivov za odkrivanje novih užitkov v vožnji na vadbenem poligonu zlepa ne bo zmanjkalo.
S strokovnostjo inštruktorjev ter razvojem novih programov našim udeležencem zagotavljamo najboljše vsebine in se tako trudimo, da bi jim omogočili čim večjo varnost v cestnem prometu!

 

Vabljeni vsi ljubitelji potepanj s počitniškimi vozili.


Zberemo se v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem 2. 4. 2016. ob 10:00.

 

Naše druženje bo zajemalo naslednje vaje:

 

•Zanimivi ovinki – pri tem izzivu se udeleženci pomerijo v spretnostni vožnji skozi ovinke v spremenjenih voznih razmerah. Označena je pot, ki jo mora voznik prevoziti čim bolj natančno in v čim krajšem času.


•Pripravimo se za pot! – preden se odpravimo na pot je nujno potrebno pregledati ustreznost vozila! Vožnja avtodoma se v marsičem razlikuje od vožnje običajnega osebnega vozila.

 

•Nič nas ne preseneti – preizkus obvladovanja vozila ob nenadnem zanašanju na hidravlični plošči.

 

•Narobe svet – udeleženci se s pomočjo simulatorja prevračanja seznanijo s težavnostjo izhoda iz vozila, v primeru prevrnjenega vozila.

 

Po končanih aktivnostih se bomo okrepčali z malico. Popoldne se bomo odpravili do Muzeja motociklov na Vranskem, na parkirišču AMZS Centra varne vožnje pa bomo lahko tudi prespali. Nekaj malega pa naj ostane za presenečenje! (Namig: S seboj vzemite tudi kolesa ...)

Vsi udeleženci bodo lahko vozili testni avtodom Adria Compact SLS - svetovno novost z izvlečnim modulom na zadnji steni!

 

Adria Compact SLS

 

Cena dogodka znaša 50 evrov na avtodom (do 4 osebe), znesek pa se poravna ob prijavi na dogodek. V primeru slabega vremena in odpovedi dogodka se denar povrne.

 

Prijave sprejemamo na elektronski naslov: info@zalozba-avtodom.si