6. januar, 2015
GoPro kamere: Zakaj kupiti original?

Zakaj kupiti original, ko pa je na trgu toliko cenejših produktov?Zato, ker samo original prinese tisto, kar obljublja!

 

Omeniti moramo trik prodajalcev poceni in povprečne opreme, ki poskušajo kupce prepričati v kvaliteto slike na podlagi formata in drugih specifikacij (številk na papirju). Ko govorimo o resulucijah HD, polni HD, 2,7K, ali 4K, govorimo o velikosti slike, ne o njeni kvaliteti. Vsak proizvajalec kamere namreč lahko omogoči zapisovanje slike v neki velikosti, recimo polni HD, torej 1080 točk, a vprašanje je kako kvaliteten je ta zapis.

 

Na trgu so danes kamere, ki snemajo v formatih večjih od polnega HD, a je rezultat meglena, nekonstrastna in neostra slika. To seveda ni tisto, kar si kupec želi, ko išče kamero, ki naj bi bila konkurenčna najboljšim. Ob tem je grozno tudi to, da so te kamere velikokrat dražje od najcenejše kamere GoPro (Hero), ki omogoča zelo kvalitetno sliko v polni HD ločljivosti. GoPro si je verjetno drugače ne bi niti privoščil prodajati pod svojim imenom.

 

Pri nakupu torej ne glejte le številk, ki jih obljublja embalaža naprave, te namreč velikokrat, še posebej pri neznanih znamkah, pošteno lažejo in zavajajo. Poleg tega naj vas ne zavedejo niti trditve v slogu “v tej kameri so iste komponente kot v GoPro.” Morda so komponente res iste, čeprav je malo verjetno, a poganja jih ponavadi zelo slaba programska oprema, ki izniči še tisto, kar bi lahko bilo dobro.