3. marec, 2019
Crosscamp - Novi potovalnik koncerna Erwin Hymer

Z blagovno znamko Crosscamp so pri Hymerju poimenovali novo linijo potovalnikov, ki jih bodo tržili znotraj koncerna, zasnovani pa so na osnovi Toyote Proace Verso. 6. aprila bo novinec prišel na trg, že sedaj pa se ve, da so pri razvoju poleg vozila poskrbeli tudi za široko zastavljeno prodajno mrežo, preko katere bodo skušali za nakup prepričati kar najširši krog ljudi. Novi Crosscamp namreč cilja na ljudi, ki iščejo večjo uporabnost vozila, ki združuje klasični osebni avto za prevoz med tednom, raziskovalno vozilce za čez vikend in pravi potovalnik za več tedenski oddih.

Četverica potnikov ima na voljo prav toliko ležišč, dve sta v »pritličju« in ju sestavimo iz sedežnih klopi druge in tretje vrste, dvojno ležišče pa je tudi v dvižni strehi, kot smo pri pravih potovalnikih že navajeni. Gornje meri 120 x 200 centimetrov, spodnje pa 97/105 x 205, kar pomeni, da je že kar malce preveč »intimno« za dva.

Kuhinja ob boku ponuja kuhalnik z dvema gorilnikoma in integrirano korito, rezervoarja za vodo nosita vsak po 10 litrov. Kuhinjski blok lahko odnesemo iz vozila in si obrok skuhamo na prostem. Pod ni tekstilen temveč iz umetne mase, v njem pa so dodali vodila za pritrditev sedežnih klopi in ostale opreme. V tla lahko, na primer, vpnete nosilec koles. Na novo so razvili sistem zapiranja strehe SCA, saj sedaj ni več nevarnosti, da bi z vodili ali pa zaklepom poškodovali platno. Na strehi so dodali dve strešni letvi, ki omogočata montažo tende ali pa pritrditev senčnice.

Vozilo bodo izdelovali v Dethleffsovih proizvodnih obratih v Isnyju, cena pa še ni znana.