25. avgust, 2023
Novost - Propan iz popolnoma obnovljivih virov družbe Butan plin v Zeleni jeklenki

Trajnostna rešitev za kuhanje ali ogrevanje je sedaj na voljo kot samostojen vir v Zeleni jeklenki

 

Propan iz popolnoma obnovljivih virov je družba Butan plin na slovenski trg pripeljala že leta 2021. Odslej so na voljo tudi Zelene jeklenke, ki omogočajo uporabo izključno tega 100-odstotnega obnovljivega vira.

Ali so kakšne razlike med plini in v čem se razlikuje Futuria propan?

 

FUTIRIA PROPAN

Futuria propan (prej biopropan) pomembno zmanjšuje izpuste CO₂ - kar do 80 % v primerjavi s plinom v običajnih gospodinjskih jeklenkah. Pod skupnim imenom Futuria bodo v Butan plinu v prihodnje razvijali in ponujali nove vire trajnostne energije. Z uporabo tega energenta lahko prispevamo k zmanjšanju vplivov na okolje, hkrati pa uživamo v zanesljivi energiji.

 

Povezava do videa

 

V jeklenkah, ki jih sicer uporabljamo za kuhanje, se nahaja utekočinjen naftni plin (UNP). Gre za zanesljivo, okolju prijazno in učinkovito mešanico ogljikovodikov – propana in butana. Zaradi vsestranske uporabnosti, ekonomičnosti in enostavnega rokovanja sodi med razširjene vire energije, hkrati pa tudi enega najčistejših fosilnih goriv.

Za uporabnike ni sprememb. Pomembno pa vplivamo na okolje.


Futuria propan spada v skupino plinov, ki je po svoji kemijski strukturi enaka običajnemu propanu, zato tudi ves proces skladiščenja in uporabe za uporabnika ostaja nespremenjen. S posebnimi kemijskimi procesi je narejen iz mešanice odpadkov, ostankov in materialov trajnostnega izvora. Možnosti uporabe so široke – za ogrevanje ali kuhanje doma ali v primeru poslovnih, turističnih objektov, gostinstva in podobno, ki vizijo svojega poslovanja gradijo na trajnostnih rešitvah. Za uporabo torej ni potrebne dodatne opreme ali investicije, ampak se uporablja vse enako kot v primeru klasičnega UNP-ja.

 

Futira Propan

 


UGODEN NAKUP: plin v prvih 100 jeklenkah ceneje!

Družba Butan plin se v okviru krovne skupine SHV Energy zavzema za vključevanje popolnoma obnovljivih virov energije z zavezo, da do leta 2040 trgu ponudijo energijo iz povsem obnovljivih virov. Trenutno glede dobave Futuria propana vira ni omejitev.

Za končne kupce plina Futuria propan v prvih 100 Zelenih jeklenkah nudijo posebno 20-odstotkov nižjo ceno!

 

Naročilo je enostavno preko spletnega obrazca ali klica na 080 2005.