13. marec, 2020
Car Klinik Action Camp

Poplavi predelanih transporterjev se je pridružil še Car Klinik iz Uelzna, mesteca v bližini Wolfsburga, kjer domuje Volkswagen. Tako ni čudno, da ponujajo notranjo transformacijo modelov T5, T6 ali T6.1, ki so v osnovi znotraj zelo podobnih mer. Fantje iz Spodnje Saške so pripravili nekoliko drugačne rešitve notranjosti, s katerimi skušajo prepričati tiste, ki jim klasična potovalniška postavitev z dnevno sobo in kuhinjo v enem ter spalnicama iz sedežne skupine ter v dvižni strehi ni povšeči.

 

Car Klinik Action Camp

Za voznikovo kabino so namestili kuhinjo na levem boku in hladilnik za sovoznikom, kar je nekoliko nenavadno, saj onemogoča udoben prehod v bivalnik. Med obema deloma pohištva lahko dodamo delovno površino. Kuhalnik je dizelski (!), kar je drugače od običajnih potovalnikov, tudi za ogrevanje poskrbi dizelski grelec. Vozila nimajo vgrajenega rezervoarja za vodo, temveč dva 12-litrska »kanistra« - enega za čisto vodo, drugega za odpadno.

 

Car Klinik Action Camp

Notranjost se odlikuje predvsem po veliko odlagalnih mestih in omaricah – kuhinja ima tri predale, omarico z rolojem in dodatna odlagalna mesta v omarici za voznikom. Zadaj levo je v maniri kalsičnih Bullijev velika garderobna omara, človek pa hitro dobi občutek, da je dobro izkoriščen prav vsak centimeter dolžine vozila.
V vozilcu lahko prespita dva odrasla, ki si bosta odpočila na Reimovi klopi za tri. Ta omogoča tudi priklop dveh otroških sedežev z isofix pritrdišči.
Baterija ima kapaciteto 70 Ah, luči so v tehniki LED, najbolj zanimivo pa je dejstvo, da v vozilu ni plina. Kuhalnik in gretje sta dizelska, hladilnik pa kompresorski.