21. julij, 2017
Nova vstopna serija: Knaus Live (L!VE)

Za sezono 2018 so pri Knausu, ki je med letoma 2012 in 2016 podvojil proizvodnjo, pripravili novo vstopno serijo Knaus Live (L!VE), ki prinaša sveže oblikovanje avtodomov s spalnim nadstreškom in polintegrircev. Na voljo bodo trije polintegrirci in prav toliko alkovnov. Novo serijo spremljajo besede kot »energičen«, »mladosten«, »sodoben«, »aktiven«. Pa bo novinec zadostil vsem pričakovanjem?

 

Knaus L!ve


Knaus Live TI in Wave sta seriji polintegrircev, prvi je klasični, drugi z dvižno posteljo spredaj, ki v zunanje oblikovanje vnašata ostre robove, medtem ko je notranjost sodobna z mešanico temnih in svetlih površin. S tem naj bi tudi v nižji razred vnesli nekaj duha prestižnejših serij – k temu pripomorejo tudi mehko zapiranje predalov (soft-close), pa posredna osvetlitev v tehniki LED in osvetlitev omar. Glede na notranjo razporeditev ponujajo modeli Knaus L!VE TI in Wave do štiri ležišča. Knaus Live Wave prinaša štiri različne modele, vsi imajo spredaj »obešeno« serijsko dvižno ležišče. Hladilnik ima vedno prostornino 142 litrov, homologiranih sedišč je lahko tudi šest (glede na model).

 

Knaus L!ve


Oznako Traveller tradicionalno namenjajo avtodomom s spalnim nadstreškom. Na voljo so trije modeli, ki jih odlikuje velika stojna višina v predelu dnevnega prostora. Na voljo so postavitve s pogradom in velikim prečnim ležiščem. Pod njimi je vedno garaža. Dnevni prostor zaznamuje dvojna dineta s štirimi homologiranimi sedišči z varnostnimi pasovi. Kopalnica ima vedno veliko kabino za prhanje. Hladilnik je serijsko 110-litrski, za doplačilo pa si lahko omislite »velikana« s kar 190 litri uporabne prostornine. Vsi trije modeli so že serijsko opremljeni s tendo, nosilcem za kolesa, radiem s predvajalnikom CD in USB, prvenstveno pa so namenjeni oddajanju v najem. No, tako opremljenega alkovna se ne bi branila prav nobena družina!


Na koncu pa še »bonbonček« za vse nove lastnike avtodomov Knaus – prav vsi se odslej ponašajo z desetletnim jamstvom na tesnjenje.