20. julij, 2017
Premiera: La Strada Avanti H

Novi Avanti H se ponaša z zelo zanimivo notranjo razporeditvijo s štirimi ležišči in kopalnico v zadku. Kabina za prhanje pa je ločena! Vozilo je dolgo 599 centimetrov (Fiat Ducato L3). V prednjem delu je nad dnevnim prostorom obešeno dvojno ležišče, ki je nameščeno vzdolžno. Te rešitve smo pri predelanih kombijih LaS Strada sicer že vajeni, kombinacija s kopalnico v zadku pa je novost. Na levi strani so namestili umivalnik z omarico, tu je tudi vrtljivo stranišče. Na desni so namestili kabino za prhanje s premično steno iz pleksija, ki ščiti pred močo med prhanje.


Dvižno ležišče nad dnevno sobo je opremljeno z vzmetenjem Froli, vzmetnica je iz spominske pene (torej je oznaka napačna …). Dodali so predalčke in poličke ter lučke za branje. Dineta je bogatejša za udobnejšo klop, ki je sedaj opremljena tudi z isofix pritrdili za otroški sedež. Vzglavniki so večji in širši, naslon je nastavljiv v več položajih.


Navkljub kopalnici v zadku ponuja Avanti H veliko odlagalnih površin, pravega prtljažnega prostora pa pač ne. Levo in desno v prehodu proti kopalnici se nahajata veliki garderobni omari. Ob kuhinji so namestili velik hladilnik, kuhinjski pult pa se ponaša s predali in omaricami. Dodaten prtljažni prostor je v dvojnem dnu, tu lahko prevažate stole in mizo, pozimi pa so tla prijetno topla.