20. oktober, 2012
Sezona 2013: novosti na slovenskih smučiščih ni

Na večini slovenskih smučišč je predprodaja smučarskih vozovnic po ugodnejših cenah že zaključena. Cene dnevnih vozovnic v predprodaji so bile nekaj evrov nižje, v sezoni pa se bodo gibale na večjih smučiščih za odrasle med 30 (Mariborsko Pohorje) in 35 evrov (Kanin, a je tu cena vozovnice za samo slovensko stran občutno nižja). Mladinske vozovnice so praviloma malo cenejše, otroške pa se gibljejo med 17 in 22 evri.


Velikih novosti letos ni, saj ni denarja za vlaganja. Načrtovanega odprtja novega največjega smučišča v Bohinjski Bistrici sredi decembra ne bo, saj še niso začeli z gradnjo. Potem ko so lani obstale naprave na Kobli, letos ne bo več obratovala sedežnica na Zelenici, negotova je še vedno smučarska sezona na Starem vrhu, v hudih finančnih težavah so Pohorci.


Na smučiščih lahko pričakujemo le manjše izboljšave pri zasneževalnih sistemih, dodatke v ponudbi za otroke in smučarske šole. Še največja novost je na Krvavcu: novo urejen vadbeni poligon za alpsko smučanje po standardih FIS-a, kar bo dobrodošlo za trening reprezentantov.