15. januar, 2023
Adria Altea prejemnica prestižne nagrade za inovativnost EIA 2023

Nagrade za inovativnost (European Innovation Award) se v panogi karavaninga podeljujejo enkrat letno in sicer na podlagi strokovnega menja uredniških ekip 17-ih panožnih revij (tudi naše, revije AVTO-DOM) iz 15-ih držav. Žirija je imela v letošnjem letu ponovno zahtevno nalogo - na izbor za Evropsko nagrado za inovativnost je bilo prijavljenih 145 izdelkov, žirija pa je s svojim izborom nagradila tiste, ki po njihovi oceni postavljajo in narekujejo trende razvoja v industriji počitniških vozil.
Med nagrajenci je tudi v letošnjem letu Adria Mobil, ki je za razvoj počitniške prikolice Adria Altea prejela priznanje v kategoriji »usmerjenost h kupcu« (audience focus).

 

Gre že za peto zaporedno priznanje EIA, ki ga je Adria Mobil prejela za razvoj v segmentu počitniških prikolic - v 2022 je bila nagrajena Adria Alpina in sicer v kategoriji celovit razvojni koncept, v 2021 Adria Adora v kategoriji zunanji dizajn, v 2020 pa je Adria Astella prejela kar dve priznanji in sicer v kategorijah celovit razvojni koncept ter za inovativno tlorisno razporeditev