24. februar, 2013
Nočni sneg naredil veliko škode v Adrii Mobil

Močno sneženje, ki je v soboto, 23. februarja 2013, zajelo Novo mesto, je v noči na nedeljo povzročilo podrtje objekta za zaščito gotovih izdelkov s sončno elektrarno v Adrii Mobil, ki je bil postavljen v preteklem letu. Uničena je celotna sončna elektrarna v velikosti 11.000 kvadratnih metrov, pri tem pa je ogromna škoda nastala tudi zaradi uničenja številnih produktov, skladiščenih pod njo in pripravljenih za prodajo.

 

Do podrtja objekta s sončno elektrarno je prišlo v zgodnjih jutranjih urah, ko se je celotna konstrukcija podrla na dobrih dvesto produktov, avtodomov in počitniških prikolic, ki so močno poškodovani, številni tudi v celoti uničeni. Natančnejše informacije o nastali škodi bodo znane tekom naslednjih dni, po prvih ocenah pa lahko govorimo o več milijonskem znesku.

 

V času podrtja, v zgodnjih jutranjih urah nedelje, delo v podjetju ni potekalo, zato na srečo ni bil poškodovan nihče; podrobnejše informacije o dogodku bomo sporočili po prejetju informacij s strani strokovnih služb in inštitucij, ki nesrečo že preiskujejo.

 

 

Adfria CoralAdria CoralŠkoda bo precejšnja
Nadstrešek je klonil pod težo snegaUničeni Adria CoralŠkoda je precejšnja