23. maj, 2013
Snemljivi bivalniki Tischer: Prvih 40 let

Astma, vzrok za nastanek prvega izdelka Tischerjevega bivalnika

 

Nemško podjetje za izdelavo snemljivih bivalnikov Tischer je letos praznovalo 40. obletnico svojega obstoja.

V ta namen se je na dan vnebohoda, 9. maja, v kraju Kreuzwertheim skupno zbralo 120 posadk vsemogočih kombinacij snemljivih modulov Tischer. Srečanja so se udeležile tudi štiri slovenske posadke. Lastnik podjetja Peter Tischer je po pozdravnem govoru večer popestril s pihalnim orkestrom «Kreuzemer Foasenoachter«.

 

Naslednji dan je bil namenjen ogledu bližnje okolice. Z rečno ladjo Mozart so se obiskovalci popeljali do 20 kilometrov oddaljenega staroveškega mesteca Miltenberg.

 

11. maj je bil namenjen ogledu prenovljene in povečane proizvodnje Tischer.

Predstavljeni so bili najstarejši modeli ...

 

Prvi Tischerjev bivalnik

 

...in tudi nekaj najnovejših adutov, ki so zaznamovali obletnico in se bodo predstavili na sejmih za modelno leto 2014.
Pred svečano večerjo se je lastnik podjetja Peter Tischer še enkrat zahvalil vsem, ki so kakor koli pripomogli k razvoju uspešnega podjetja. Mikrofon je prevzela njegova sestra, ki je na humoren način opisovala anekdote od nastanka podjetja pa vse do danes.

Zanimiva je zgodba, da je pokojni oče Josef Tischer pričel z izdelavo prvega bivalnika prav zaradi astme. Takratne žimnice so bile velik problem za astmatike. Bivanje v hotelih mu je bilo tako onemogočeno. Ideja, da bo spal na potovanjih v svoji postelji, je rodila zgodbo o uspehu, ki jo vidimo še danes.
Sproščena zabava s polnimi želodci ob dobrem domačem pivu in vinu se je s pomočjo ritmov skupine Arizona končala v jutranjih urah.

 

12. maj je bil dan za odhod.

 

40 let snemljivih bivalnikov TischerIzlet po podeželjuGospod Peter Tischer