7. maj, 2018
23. Internautica v Portorožu

Med 17. in 20. majem 2018 se bo odvijala že 23. Internautica, mednarodni salon plovil, ki bo letos velik poudarek namenil tudi kampingu in karavaningu. Izjemno pozitiven odziv poslovnih partnerjev, ki so v letošnjem letu izrazili odločitev za sodelovanje, je za prireditev odlična popotnica in posledično bo Internautica prvič potekala tudi na dodatnih razstavnih površinah, kar bo tako razstavljavcem, kot tudi obiskovalcem zagotovilo nepozabno sejemsko izkušnjo.


Na ogled bodo postavljeni avtodomi znamk Morelo, Hymer, Niesmann+Bischoff, GlavanFree, Carthago, Robeta Mobil in Caravans Intenational, prvič pa se bo na sejmu Internautica predstavila tudi revija Avto-Dom!

Za sejem bomo pripravili tudi posebno naročniško akcijo za nove naročnike, na našem razstavnem prostoru pa pričakujemo vse ljubitelje potovanj, aktivnih potepov ter kampinga in karavaninga. Preskusili se boste lahko tudi v vožnji z električnim skirojem.


Obiskovalci z avtodomi boste lahko prespali v kampu Lucija ali pa na PZA na otoku v marini Portorož. Prav tako bosta na »Otoku« pripravljena štart in cilj SUP državnega prvenstva, tako da bodo vsi, ki bi želeli spremljati tekmovanje, lahko uživali v nemotenem ogledu.


Na razširjenih razstavnih površinah bo letos bistveno več razstavljavcev in pregled nad navtičnimi novostmi bo še bolj pester. Na sejmu bo mogoče na enem mestu najti vse, kar potrebujete, ne glede na to, ali kupujete plovilo, avtodom, mobilno hišo, navtično opremo ali drugo. Na Internautici 2018 se bo predstavilo več kot 200 novih športnih plovil, med njimi tudi večtrupci, motorna in jadralna plovila, vse od najmanjših napihljivih čolnov do najprestižnejših jaht večjih dimenzij.


Izbor plovil za prestižno nagrado »Jadransko plovilo leta« je postal že tradicionalen dogodek Internautice. Nagrada bo tudi v letu 2018 podeljena najboljšim plovilom pretekle sezone. Mednarodna strokovna žirija, sestavljena iz navtičnih strokovnjakov in predstavnikov uglednih navtičnih publikacij kot so Navtika plus (Slovenija), More magazin (Hrvaška), Yachts Croatia (Hrvaška), Nautički magazin (Srbija), Barche (Italija), Nautika magazin (Srbija) in Internautica bodo podali strokovno mnenje in pripravili izbor nagrajencev. Glede na vsakokraten odličen izbor velja podelitev za vrhunski dogodek, ki pritegne pozornost širše množice in strokovne javnosti.