31. oktober, 2012
Letošnjo zimo dva camper stopa na obali

Tudi letošnjo zimo bodo v kampu Camping Adria Ankaran in v kampu Lucija ljubiteljem kampiranja omogočili kampiranje. V tem času namreč večina ostalih kampov po Sloveniji in tudi v hrvaški Istri zapre svoja vrata. V kampu v Ankaranu tako omogočajo camper stop za avtodome, v Luciji pa poleg tega tudi klasično kampiranje s šotori in počitniškimi prikolicami.

 

Že drugo leto zapovrstjo bodo v kampu Camping Adria v obdobju od 21. oktobra do 1. aprila omogočili lastnikom avtodomov, da bodo tudi v času, ko je kamp uradno zaprt za šotoriste in prikoličarje, lahko uživali na parcelah tik ob morju. V kampu vam omogočajo priklop na elektriko, vodo in uporabo kemičnega stranišča. Uporaba sanitarij in tušev pa žal ni možna. Ob tem lahko gostje kampa ob doplačilu uporabljajo tudi wellnes center.


Cena nočitve je 13 evrov za avtodom (ne glede na število oseb) oz. 23 evrov za paket nočitve in dve vstopnici za dveurni vstop v wellnes center. Cena velja za nočitev in pozni odhod iz kampa do 21. ure, kar vam omogoča dobesedno dva dni uživanja na obali. Število nočitev ni omejeno. Ob tem pa je v ceno nočitve vključena tudi elektrika, voda in uporaba kemičnega stranišča. Omogočajo tudi internetni priklop, ki je na območju recepcije kampa brezplačen, na samih parcelah pa je plačljiv (1,95 EUR/uro).

 

Ker v zimskem času recepcija kampa ne deluje, se ob prihodu prijavite kar v sosednjem hotelu Convent, ki je odprt 24 ur na dan. Gostom je v hotelu tudi v zimskem času na voljo odlična mediteranska restavracija, bowling center z lokalom in športna igrišča za tenis, košarko, nogomet, mini golf, namizni tenis. Omogočajo najem koles – vprašajte kar v hotelski recepciji. V njihovem wellnes centru se boste lahko ogreli v bazenu z morsko vodo in savnah ali pa se odločili za masažo, solarij ali fitnes. Celotna okolica pa je kot naročena za ljubitelje izletov, saj se lahko odpeljete do vselej zanimivega Kopra ali pa v koprsko zaledje, prav tako pa ni daleč do Trsta in gradu Miramare, lahko se po razgledni Rilkejevi poti sprehodite do Sesljana (Sistiana).

 

Za razliko od kampa Adria v Ankaranu pa v kampu Lucija tudi v zimskem času (od 16. 10. 2012 do 14. 4. 2013) omogočajo klasično kampiranje s šotori, počitniškimi prikolicami in avtodomi. Za slednje imajo tudi možnost camper stopa, ki pa je omejen na največ dve nočitvi. Za letos so pripravili tudi nekaj novosti kar se tiče samih cen in tudi dodatnih aktivnosti. Tako vas bo nočitev na camper stopu stala 10 evrov (vključen avtodom in osebe). V ceno nočitve je vključena tudi uporaba ogrevanega sanitarnega objekta, oskrba z vodo in možnost praznjenja odpadne vode. Odjava iz kampa je do 12. ure. Za goste kampa so pripravili zanimive dodatne aktivnosti. Tako se boste lahko kopali v bazenu bližnjega hotela Lucija (doplačilo 3,50 EUR na osebo) ali pa uporabljali savne (doplačilo 8 EUR na osebo). Lahko pa se udeležite katerega od organiziranih izletov, npr. ogleda Pirana, Strunjanskega parka, ali pa se udeležite nordijskega pohoda po bližnji okolici. Za doplačilo 5 EUR na osebo pa ob sredah organizirajo izlet v notranjost Istre ali popoldansko vinsko degustacijo v hotelu Metropol. Tudi v kampu Lucija nudijo internet, ki pa ga je treba doplačati.