6. julij, 2015
Še en velikan: EarthCruiser FX 4x4

EarthCruiser prihaja iz Avsralije, kjer je na pretek pokrajin, kamor se z navadnim bivalnikom ni prav pametno podati. EarthCruiser pa ima še eno posebnost: električno dvižno streho, ki poviša bivalni prostor za 60 centimetrov, spuščena pa omogoča, da gre vozilo v navaden ladijski kontejner. Priročno, če se lastnik odloi vozilo odpeljati na drugo celino, ko mu zmanjka neraziskane avstralske divjine. Možnost dviganja strehe sicer nekoliko podraži proizvodnjo, vendar pa poleg možnosti transporta v kontejnerju zagotavlja tudi boljšo aerodinamiko vozila med vožnjo in seveda večjo dostopnost, saj so kritični res le najnižji podvozi.
Zgradba nadgradnje iz stekloplastike v sendvič konstrukciji zagotavlja nižjo težo, dobro izolacijo, trdnost in obstojnost, notranjost pa ponuja ležišči za dva odrasla ter na sestavljivem ležišču še za dva otroka.
Čeprav se najbolje znajde v divjini, pa v notranjosti ponuja veliko udobja in sodobne elektronske opreme za komunikacijo in zabavo. Žene ga tri litrski štirivaljni turbo dizelski motor z močjo 120 kW, za električno energijo skrbijo močni akumulatorji in sončne celice, ki zagotavljajo dovolj energije za 10 dni. Skoraj 200 litrov vode je prav tako dovolj za dolga potepanja, na katerih lahko s tem najmanj 175 000 ameriških dolarjev vrednim bivalnikom uživate v udobju, ki je skoraj takšno, kot pod domačo streho.