12. april, 2013
BaroCook: Revolucija kuhanja na kampiranju

Ko so nas pred dobrim mesecem prijatelji opozorili na novost, pripomoček za kuhanje brez uporabe odprtega ognja ali drugega grelnega telesa, smo v dobri slovenski maniri le nejeverno zamahnili z roko. V časih, ko vse okrog nas zveni neverjetno, je vse skupaj res zvenelo – neverjetno ...

 

Pa vendar: predstavljajte si, da lahko med vožnjo brez tveganja skuhate kavo ali čaj, pogrejete vodo ali pa vozniku pripravite okrepčilno juho. Vse brez ustavljanja in povsem preprosto! Ko smo se naslednjič srečali z idejo, smo ji bili že bolj naklonjeni. Zazdela se nam je praktična in varna za uporabo. No, povsem prepričani pa še nismo bili.

 

Težava kuhanja na poti, med vožnjo, je ravno v tem, da je fizično skoraj nemogoče. Če ste kdaj že tvegali in med vožnjo »čez ovinke« skušali zavreti vodo za kavo, sam na srečo nisem med vami, potem veste, kaj imam v mislih. Druga zoprna zadeva je pripraviti vodo do vrenja, kar ponavadi vzame veliko časa, včasih tudi dobre volje. Po tem se mi ideja snovalcev BaroCooka ni zdela več tako čudaška.

 

Preprost princip delovanja. Vsebino, ki jo pretresemo v posodico iz nerjavečega jekla, segrejemo na zelo preprost način – s kemično reakcijo. Grelne blazinice, ki jih ponujajo pakirane po deset, v sebi nosijo vsebino, ki ob stiku z vodo, ki jo dodamo, v zelo kratkem času ustvari dovolj toplote (posodo segreje do 98 stopinj Celzija), da pripravi vodo do vretja ali celo skuha preprost obrok. Posoda ostane topla vsaj 20 minut, kar bo dovolj za umirjeno uživanje v kavi ali čaju, srebanju juhe ...

 

 

 

Aktivni ljudje, kampisti in avtodomarji se velikokrat znajdemo v situaciji, ko bi potrebovali grelec, pa ga v tistem trenutku ne moremo uporabiti. Med vožnjo, v naravi, na vodi, povsod tam, kjer ni elektrike ali pa uporaba odprtega ognja ni dovoljena, nam bo prišel še kako prav BaroCook. Posode so ravno prav velike (majhne), da nam ne bodo v napoto med športom ali na sprehodu, hkrati pa lahko v njih pripravimo tudi zahtevnejše jedi ali pogrejemo že pripravljeno hrano. Povsod tam, kjer pogrešate mikrovalovno pečico – uporabite BaroCook. V prihodnji številki revije bomo predstavili jedi, ki nam jih je na pomladnih potepih uspelo pripraviti s sistemom BaroCook. 


BaroCook dobite v spletni trgovini www.miacook.com in v nekaterih trgovinah s kamping opremo.