22. julij, 2017
Dethleffs : Alkovni so spet »in«

Kot kaže, avtodomi s spalnim nadstreškom spet pridobivajo na veljavi in priljubljenosti. Tržnega deleža, kot so ga imeli nekoč, zagotovo več ne bodo dosegli, a ponudba se vseeno povečuje. Temu sledijo tudi pri Dethleffsu, kjer so za sezono 2018 pripravili nekaj novosti ravno v tem segmentu.

 

Novi Dethleffs Globetrotter XXL A 9050-2 ponuja veliko sredinsko postavljeno posteljo v spalnici v zadki. Ležišče meri 150 x 200 centimetrov. Kopalnica je prostorna, deljena na umivalnico s straniščem in veliko kabino za prhanje. Kuhinja je prostorna in opremljena z vsem, kar sodobna gospodinja potrebuje. Postelja v spalnem nadstrešku je »ogromna«, saj je vozilo široko 245 centimetrov, kar se zelo pozna pri njeni dolžini. Sedežna skupina objame dnevni prostor, z dodatno blazino pa ga je mogoče povezati in s tem zapreti dostop do voznikove kabine, kar bo dobrodošlo predvsem pozimi, ko mraz od tam sili v bivalni prostor. Dvojno dno je seveda samoumevno!
Oblikovanje notranjosti je povzeto po modelni liniji Globetrotter XLI. Pohištvo je izdelano iz lesa v videzu »Almeria Esche«, pokrovi omaric so v sijajni beli barvi. Ročaji so kromirani. Oblazinjenje »Bolzano« je serijsko, za doplačilo pa lahko posežete po pravem usnju »Merano«. Vse omarice so opremljene z mehkim sistemom zapiranja. Kuhinja se pohvali z dodatkom »Mutiflex«, ki omogoča razvrščanje začimb in pribora glede na velikost in onemogoča premikanje po predalih. Tudi v kopalnici so dodali držala za brisače in potrebščine.


Garaža v zadku je velikanska in dosegljiva s treh strani. Zapirala omogoča odpiranje z eno roko, kar je dobrodošlo ob nalaganju.


Pod motornim pokrovom poskakuje 180 »konjev«, na voljo pa je tudi avtomatski menjalnik.

Dethleffs Globetrotter XXL A 9050-2 je dolg 886, širok 245 in visok 335 centimetrov. Največja dovoljena masa znaša 6,7 tone, nosilnost pa dobrih 1700 kilogramov. Cena bo znana jeseni.