1. september, 2015
Adria Mobil na Caravan Salonu 2015

Nadvse ponosni moramo biti Slovenci na našega domačega proizvajalca, Adrio Mobil iz Novega mesta, ki je na nemškem trgu na odličnem šestem mestu (prodanih 1241 avtodomov in 432 počitniških prikolic – kar jo uvršča na prvo mesto med tujimi znamkami), v sezoni 2015 pa so dosegli odličen uspeh.

 

Adria Mobil na CSD 2013

Adriina tiskovna konferenca je vedno med najbolj obiskanimi v Düsseldorfu (če ne celo najbolj obiskana), letos pa nas je, poleg vodilnih, gospe Sonje Gole in gospoda Matjaža Grma, s svojo prisotnostjo in krajšim intervjujem razveselila Tina Maze, naša najuspešnejša športnica vseh časov.

 

Adria Mobil na CSD 2013

 

STRMA RAST PRODAJE

 

Po besedah gospe Sonje Gole, prve dame Adrie Mobil, so v sezoni 2015 dosegli 28 odstotno rast prodaje, tržni delež na evropskem trgu pa povečali na 6,9 odstotka na trgu avtodomov in 6 odstotka na trgu počitniških prikolic. Dejstvo, da so v pol stoletja obstoja izdelali več kot pol milijona počitniških prikolic in 70 tisoč avtodomov, pa jih uvršča med velikane industrije počitniških vozil. Pri Adrii Mobil pričakujejo, da bodo v letu 2015 prodali več kot 10 tisoč proizvodnih enot (avtodomov, počitniških prikolic, predelanih kombijev in mobilnih hišic).

 

ZVEZDA SALONA 2015

 

Adria Compact SLS

 

Največje presenečenje letošnjega salona je bil nedvomno Adriin novi model serije Compact SLS, v katerem so na kratki dolžini združili kompaktnost in veliko posteljo postavljeno po dolgem. Kot so se dobro izrazili na tiskovni konferenci – združili so modela SL in SP. In kako jim je to uspelo? Rešitev je na videz zelo preprosta, le spomniti se je je bilo treba ... Del zadnje stene je izvlečni, kar pomeni da s pritiskom na gumb izvečemo del spalnice (dobrih 70 centimetrov), s čimer podaljšamo posteljo. Tako nastane v zadku ogromno ležišče za dva, nosilnost modula pa je preko 200 kilogramov. Modul tehta približno 50 kilogramov, drsi pa po štirih tirnicah. Za premikanje skrbijo elektro motorji, ki zložijo tudi gornji del ležišča. Ves proces odpiranja (oz. zapiranja) traja minuto in pol. Več o novincu bomo napisali v prihodnjih mesecih (po jesenskih sejmih), ko se bomo z njim pobližje spoznali!

 

Adria Compact SLSAdria Compact SLS

 

 

LUKSUZNA KRIŽARKA NA TREH OSEH

 

Adria Sonic SupremeAdria Sonic Supreme


Povsem neupravičeno »zapostavljen« je bil novi Adria Sonic Supreme, ki je prvi Adriin model z dvema osema zadaj. 880 centimetrov dolga srebrna puščica se vozi na podvozju Al-Ko in treh oseh. Vgrajenih ima cel kup sladkorčkov – od toplovodnega ogrevanja Alde, do dvižne postelje v zadku in velikanske, več kot 120 centimetrov dolge kuhinje v obliki črke V. V zadku so namestili sredinsko postelojo, kopalnica pa je, kot se v luksuznih avtodomih spodobi, ločena in zelo prostorna. Spalnico od dnevnega prostora ločimo z vrati.

 

NA ADRIO MORAMO BITI PONOSNI!

Bomo Slovenci končno pričeli ceniti domače znanje in kakovost? Naj nam bodo tujci pri tem zgled, saj je Adria Mobil, predvsem v Skandinaviji, številka ena na mnogih trgih, drugod pa tik pod vrhom! Resnično smo lahko in moramo biti ponosni!