3. november, 2012
Premium Van in Premium Drive novi polintegrirci znamke Hobby

Hobby pri nas obvladuje dobršen del trga počitniških prikolic, kjer mu zaradi atraktivnosti, opremljenosti in relativno ugodne cene tekmeci stežka konkurirajo. Povsem drugače je na trgu avtodomov, kjer je delež Hobbyjev zanemarljiv. Morda se utegne slednje spremeniti s prihodom dveh različnih modelnih linij serije Premium. Medtem, ko smo na naših straneh nekaj malega že napisali o seriji Premium Van, ki je postavljena na podvozje Renaulta Master in kompaktnejših mer, pa so avtodomi Premium Drive nekaj povsem novega.


Oblikovanje zunanjosti je nekaj novega na področju oblikovanja avtodomov, saj linije na daleč dajejo občutek, da je bivalna nadgradnja iz enega kosa. Temu seveda ni tako, a vseeno novinca delujeta inovativno, sveže in zelo atraktivno. Slednje je še poudarjeno s temnimi površinami, znotraj katerih so tudi izstavljiva okna.


V seriji Premium van se pelje pet modelov, ki se razlikujejo glede na zasnovo kuhinje in kopalnice, v zadku pa imajo trije prečno dvojno ležišče, dva pa ločeni postelji. Vozila so dolga med 627 in 712 centimetri ter široka kompaktnih 214 centimetrov.

 

 

Hobby Premium van  Hobby Premium van  Hobby Premium van Hobby Premium van  Hobby premium van

Udobnejši so polintegrirci serije Previum Drive, ki so postavljeni na Fiata Ducato in »normalno« široki. V ponudbi je deset modelov: štirje s prečno posteljo ter po dva s francosko in centralno posteljo ter ločenima ležiščema. Pravzaprav gre edina zamera stensko vpeti mizici, saj so avtodomi Premium Drive prava paša za oči tako zunaj kot tudi znotraj.