23. marec, 2019
The Citroënist

Na avtomobilskem salonu v švicarski Ženevi je Citroën predstavil študijo potovalnika The Citroënist na osnovi Citroëna Spacetourer, ki mu je opremo notranjosti »posodil« nemški Pössl. Ta že izdeluje malce bolj opremljeni potovalnik Campster na enaki osnovi, vendar gre pri Citroënistu za korak dlje k atraktivnosti in uporabnosti. Citroën je že sedaj drži drugo mesto na trgu potovalnikov, za Volkswagnovim Transporterjem. Prve skice smo lahko videli že sredi februarja, v marcu pa smo prejeli že prve uradne fotografije novinca.

 

The Citroënist
The Citroënist je nadgradnja prejšnjih študij Rip Curl in 4x4 Ë. Zunanjost je črno bela, le rdeča črta nekoliko »zmoti« resnično minimalistični slog. Lita platišča imajo 17 palcev, tudi tu se ponovi črno belo rdeča zgodba, kraki pa so v obliki diamanta. Oboje stranskih drsnih vrat je električno pomičnih, kot se spodobi pa je vstop omogočen brez fizičnega stika s ključem.
Pod motornim pokrovom poskakuje 150 konjičev, kar bo več kot dovolj za dinamično vožnjo s približno pet metrov dolgim potovalnikom za četverico. Zanimiva je postavitev sedežev, saj sta v drugi in tretji vrsti le po en sedež. Armaturna plošča se ponaša z barvnim zaslonom na dotik, navigacijo Citroën Nav in možnostjo zrcaljenja telefona na zaslon. Ob levem boku je daljša omarica, kjer je skrit televizor – ta je opremljen s potopnim nosilcem in navpično pomičen.