19. marec, 2020
10 let Adrie Matrix

Pred desetimi leti so pri Adrii Mobil sledili trendu in med prvimi predstavili modelno serijo polintegriranih avtodomov z dvižno posteljo v prednjem delu. Poimenovali so jo Matrix.
Prvotni notranji postavitvi s prečnim dvojnim ležiščem v zadku so se kmalu pridružile še različice s pogradom, ločenima posteljama in kraljevsko posteljo, v prvi sezoni pa so lahko kupci izbirali med štirimi modeli in dvema nivojema opreme.
Modelna serija Matrix je sprva zajemala štiri modele, vsem je bila skupna dvižna postelja z nosilnostjo 200 kilogramov, medtem ko so se v prednjem delu nekoliko razlikovali v zadku pa so ponujali različne rešitve za spanje.
M 670 SC in M 680 SL sta imela v sprednjem delu na desnem boku kuhinjo in kopalnico na levem boku vozila. Prvi je imel v zadku sredinsko postavljeno kraljevsko posteljo, zanimiva je bila rešitev vrat garaže, drugi pa je razvajal z 80 centimetrov širokima ločenima ležiščema. M 650 SK in 680 SP sta imela v sprednjem delu poleg jedilne mize velik kavč ter kuhinjo v obliki črke L stisnjeno za sedežno klop. Kopalnica je bila na desnem boku. Družinsko naravnani M 650 SK je imel v zadku pograd, M 680 SP pa prečno postavljeno dvojno ležišče.
Na voljo sta bila dva paketa opreme: cenejši za večino kupcev, ki je ponujal prijetno opremljene notranjosti dvižno posteljo z ročnim sistemom dvigovanja. Dražji paket opreme je ponujal na otip prijetnejše in prestižnejše oblazinjenje sprednjih sedežev in klopi v bivalnem delu, osvetlitev je bila ponekod že v tehniki LED, stikalo luči v salonu pa je bilo opremljeno z regulatorjem svetlobe. Mehanizmu dvižne postelje je pomagala elektrika.
V sezoni 2020 Adria Mobil ponuja tri modelne serije avtodomov Matrix: Axess, Plus in Supreme. Za več informacij o aktualni ponudbi serije Matrix obiščite spletno stran proizvajalca, v tokratni številki revije pa smo objavili tudi obširen preizkus modela Matrix Axess M 670 SL.