7. april, 2020
V Adrii Mobil danes ponovno stekla proizvodnja

Po skoraj treh tednih je v Adrii Mobil danes, 7. aprila 2020, ponovno stekla proizvodnja počitniških vozil. Ob velikem poudarku, ki so ga v družbi namenili zagotavljanju zaščitne opreme, različnim organizacijskim ukrepom, katerih izvajanje zagotavlja pogoje za varno nadaljevanje dela, ter komunikaciji z zaposlenimi in poslovnimi partnerji družbe, je delo danes steklo brez večjih posebnosti.


»Ob pojavu koronavirusa smo se v Adrii Mobil zelo hitro, že 17. marca odločili, da začasno zaustavimo proizvodnjo in hkrati vse aktivnosti usmerimo v zagotavljanje zdravja in varnosti zaposlenih in s tem tudi zdravja podjetja. V tem času smo v Adrii Mobil zagotovili vsa potrebna zaščitna sredstva za zaposlene, prilagodili oziroma spremenili delovni proces, prihode na delo, ureditev jedilnice, zagotovili vse označevalne table in ocenili, da smo dovolj pripravljeni, da zaženemo proizvodnjo«, je številne aktivnosti, ki so potekale v času zaustavitve dela, povzela generalna direktorica družbe Sonja Gole.
Ob tem je tudi pojasnila, da je pri oskrbi proizvodnje seveda bilo nekaj težav, predvsem pri dobavah iz Italije, vendar so v Adrii Mobil uspeli pridobiti ustrezno količino materialov, k čemur je prispevalo tudi vsakodnevno usklajevanje z dobavitelji in poslovnimi partnerji, tako da je za mesec april Adriina proizvodnja počitniških vozil ustrezno oskrbljena.
»Z zadovoljstvom ugotavljam, da so zaposleni danes prišli na delo z veseljem, in ob tem ugotovili, da smo resnično naredili vse potrebno za njihovo zaščito in verjamem, da smo ta zagon naredili maksimalno dobro,« je o poteku današnjega dne povedala generalna direktorica. Spregovorila je tudi o razmerah na trgih ter izpostavila, »da smo imeli pred začetkom te krize napovedi za najboljšo sezono v zgodovini Adrie Mobil, vendar smo spričo vseh ukrepov in kriznih razmer prejeli tudi nekaj odpovedi naročil, predvsem za sezono 2020. Hkrati pa smo vso energijo usmerili v to, da normalno izpeljemo razvojne aktivnosti in se ustrezno pripravimo na vstop v sezono 2021. Situacija po trgih je sicer zelo različna in zadnjih 14 dni je bila večina prodajnih mest za naše produkte zaprta, a pričakujem, da bo v naslednjih tednih prišlo do postopnega odpiranja trgovskih mest, kar je predpogoj, da naši izdelki dosežejo končnega kupca.«
V Adrii Mobil so razmišljali tudi o delnem zagonu proizvodnje, vendar so z izvedenimi ukrepi zagotovili, da danes delajo vse montažne linije za sestavo končnih produktov in tudi vsi zaposleni, ki nimajo takšnih ali drugačnih omejitev, so bili prisotni na delu. »Tudi v prihodnjih dneh bomo predvsem spremljali zagotavljanje varnosti za zaposlene in v kolikor bomo ugotovili, da varnost na posameznih mestih še ni zagotovljena, bomo morda še nekaj zaposlenih dali na čakanje, vendar manjše skupine in za krajše obdobje. Naš cilj je, da bi bilo kar najbolje poskrbljeno za vse zaposlene, za njihovo zdravje in tudi za uspešno poslovanje podjetja,« je še poudarila Sonja Gole.