26. oktober, 2014
Supertest 2015: Zimski izziv s Carthagom C-Compactline I 138

Kompaktneži niso nekaj novega. Že pred leti smo se lahko navduševali nad polintegriranimi vozili, med katerimi je vidno mesto zastopala tudi domača znamka. A pri Carthagu so lani naredili korak naprej, saj je njihov kompaktni model v razred integriranih avtodomov prinesel kar nekaj novosti. Med njimi je zagotovo najpomembnejše dejstvo, da notranjost zahvaljujoč posebni gradnji pohištva sploh ni kompaktna!

 

ZIMSKI SUPERTEST 2015


V dogovoru s podjetjem Carthago, ki nam je kompaktnega C-Compactline I 138 odstopilo v polletni supertest, bomo, če bo zima prava, preverili, kako se supertestnik odreže v zimskih pogojih. Po zagotovilih proizvajalca je namreč povsem prilagojen za zimsko uporabo, na nas pa je, da se o tem prepričamo. Tudi s posebno termalno kamero.
V naslednjih mesecih je namen prevoziti dobrih 10 tisoč kilometrov, od tega vsaj polovico v pravih zimskih razmerah!

Ključe nam je, kot smo že navajeni, izročil gospod Marcur Steinhauser.

 

Ključi supertestnega vozila.

 

PRVI KILOMETRI

 

Mali kompaktnež se je po prvih 800 prevoženih kilometrih izkazal kot zelo kompaktno grajen avtodom z le malo črički v bivalnem delu. Zelo pa nas je presenetila poraba goriva, ki trenutno znaša 10,8 litra na 100 prevoženih kilometrov pri povprečni hitrosti 85 km/h, kar je zelo spodoben dosežek. 

 

Stanje števca kilometrov ob prevzemu.Povprečna poraba je kar zgledna!