15. oktober, 2014
Premiera: Adria Altea 4Four

Na nedavnem salonu počitniških vozil in opreme Caravan Salon 2014 je novomeška Adria predstavila zanimiv koncept počitniške prikolice. A ne gre samo za to, da je na voljo le ena zunanja dolžina nadgradnje, ki znaša 360 centimetrov, v notranjosti pa je prostora za spanje štirih. Najzanimivejša je možnost prilagoditve te počitniške prikolice posamezniku, saj je na voljo kar 29 različnih možnosti!

 

ADRIA LETOS NADVSE USPEŠNA


Da so Novomeščani na pravi poti, se je povsem potrdilo na glavni prireditvi sezone, saj so osvojili prvo mesto prestižne nagrade kralj kupcev (König Kunde), v kategoriji množičnih proizvajalcev, kar jih uvršča me najbolj uspešne proizvajalce v Evropi. Uspeh pa je potrdila tudi nadvse uspešna prodajna sezona 2014, ki je za nami.


ADRIJIN RAZSTAVNI PROSTOR JE BIL NEKAJ POSEBNEGA


Vsakomur, ki je bil na Caravan Salonu več kot enkrat, kmalu postane jasno, da je postavitev razstavnega prostora za skoraj vse razstavljavce rutina, od katere ne odstopajo niti za milimeter. Če pogledamo fotografije od letos in denimo izpred štirih let, je razlika na večini razstavnih prostorov skoraj neopazna. Med približno 1900 vozili v osmih velikanskih halah je daleč najbolj izstopala prav multimedijska predstavitev male Altee 4Four, ki so jo na nadvse inovativen način predstavili v vseh 29 različicah. Predstavitev je plod slovenskega znanja, Adrii pa omogoča, da vse različice predstavi na enem samem modelu.


Ker v modelni sezoni 2015 Dolenjci in z njimi vsa Slovenija praznujejo pol stoletja delovanja, bi lahko predstavitev označili kar za kazalca novih tehnologij v Adrii Mobil!

 

PROSTOR ZA SPANJE ŠTIRIH


V notranjosti je nova Altea 4Four nadvse prostorna. Kljub temu da je bivalna nadgradnja dolga le 360 centimetrov, je znotraj dovolj prostora za štiričlansko družino.
Novinka ponuja zanimivo notranjo postavitev s pametno spalno zasnovo, imenovano 4x4. Vhodna vrata so namestili na boku zadaj, ob vhodu pa je simpatični kuhinjski blok z omarami in velikim pultom. V zadnji levi kot prikolice so namestili kopalnico, tako imenovano »Ergo Bath«, s katero so snovalci dosegli veliko prostornost tega kotička. Umivalnik se pospravi pod omarico z ogledalom, pod njim pa je kemično stranišče. Zato je v prostoru dovolj prostora tudi za udobno prhanje. Ob kopalnici stoji hladilnik.
Ves prednji del zavzema velika sedežna skupina v obliki črke U, kjer je dovolj veliko prostora za druženje manjše druščine. Nad sedežnimi klopmi so obesili viseče omarice, a se najboljše skriva pod penami sedežnih klopi. Gre za sistem, ki z nadvse preprostimi potezami omogoča sestavo postelj:
-Osnovna postavitev sta dve ločeni ležišči
-S preprosto potezo dodamo pograd nad desno ležišče
-Z dodatno peno in jedilno mizo sestavimo spodnje ležišče za tri
-S preprosto potezo dodamo pograd nad desno ležišče in skupaj s spodnjim velikim ležiščem dobimo postelje za štiri osebe
Sistem so poimenovali 4 x 4 in mu trenutno na trgu počitniških prikolic ni para. Ne pozabite – na slabih sedmih kvadratnih metrih lahko prenočijo štirje!

 

Adria Altea 4Four

 

PO SISTEMU »DO IT YOURSELF«


Najboljši od vsega pa je novi sistem izbire opremskega paketa zunanjosti prikolice. Kupec lahko izbira med vsemi 29 možnostmi na spletni strani proizvajalca. Tu so vse različice izdatno predstavljene, kar predstavljamo pa si, da bo izbira prave kombinacije zunanjosti postala družinska zabava in (morda) tudi povod za marsikatero nesoglasje.

 

Adria Altea 4Four


Pisana zunanjost počitniških prikolic je še vedno bolj izjema kot pravilo, zato Altea 4Four med tekmicami zelo izstopa z barvitimi vzorci, ki si jih prihodnji uporabnik sestavi po svojem okusu. Takšnega sistema na trgu počitniških vozil, kjer se večino velikoserijskih izdelkov prodaja po sistemu »to imamo – vzemi in bodi zadovoljen«, doslej še nismo poznali, saj gre za pristop povsem prilagojen posamezniku, kjer si lahko uporabnik po svojih željah prikroji videz zunanjosti. Ta je v osnovi bela, lahko bi ji rekli »navadna«. Z manjšo nadgradnjo »paketa« z imenom »Go Color« ima kupec možnost plastične elemente obarvati v štirih različnih barvnih odtenkih:
-Srebrna
-Zelena
-Rumena
-Modra
Komur to ni dovolj, pa gre lahko še korak naprej – stranske stene svoje male Altee lahko obarva z enim od šestih vzorcev:
-Casual
-Decor
-Dots
-Kaleidoscope
-Stripes
-Style
Na koncu vse skupaj nanese 29 različnih možnosti, med katerimi uporabnik lahko izbira in si s tem zunanjost prilagodi svoji osebnosti, čustvom ali pa barvi vlečnega vozila. Vzorci so tiskani na aluminijasto pločevino (torej ne gre za folijo) in dolgo obstojni.

 

Adria Altea 4FourAdria Altea 4FourAdria Altea 4FourAdria Altea 4Four
Adria Altea 4FourAdria Altea 4FourAdria Altea 4FourAdria Altea 4Four
Adria Altea 4FourAdria Altea 4Four Adria Altea 4Four Adria Altea 4Four
 Adria Altea 4Four Adria Altea 4Four Adria Altea 4Four Adria Altea 4Four
 Adria Altea 4Four Adria Altea 4Four Adria Altea 4Four Adria Altea 4Four
 Adria Altea 4Four Adria Altea 4Four Adria Altea 4Four Adria Altea 4Four
 Adria Altea 4Four Adria Altea 4Four Adria Altea 4Four Adria Altea 4Four
 Adria Altea 4Four   

 

 

DRZNOST, KI SE BO OBRESTOVALA


Nova Altea 4Four prinaša na trg počitniških vozil sveže oblikovanje in mladostni pristop, ki sta bila v preteklosti domena peščice proizvajalcev. Glede na to, da se starostna meja lastnikov družinskih počitniških vozil spušča, smo mnenja, da bo Adrijina ideja padla na plodna tla na mnogih evropskih trgih.