14. september, 2013
Sun Living Lido M 46 SP: Bodoča uspešnica

Pri Adrii Mobil niso odkrivali tople vode, temveč le malenkostno predelali uspešni model Matrix prejšnje sezone in ga odeli v barve svoje cenovno dostopnejše znamke Sun Living. In kaj dobiš, ko preverjeno notranjo postavitev in kakovost izdelave ponudiš za razumno ceno? Uspešnico!

 

Sun Living Lido M 46 SP

 

Sun Living ni izdelek, zaradi katerega se bodo obračale glave avtodomarjev ali nanj lepili zavistni pogledi sosedov na postajališču. Kje pa, za to vlogo je preveč priljuden. Morda bo obrnil kako avtodomov nevajeno glavo, ki ji bo vozilo preprosto všeč. Bele površine v kombinaciji s temnimi okni vozilo naredijo na videz dražje, kot v resnici je. Zato se, preden nadaljujete z branjem, vprašajte: »Kupujem avtodom zato, da bom »nerviral« sosede ali zato, da bom z njim užival vsak prosti trenutek, ki mi je na voljo?« Če ste pritrdilno odgovorili na drugi del vprašanja, potem je Lido M 46 SP prava izbira za vas.

 

Razlike v primerjavi z Adrio Matrix

 

Seveda se boste pred nakupom najprej vprašali, po čem se Lido M 46 SP razlikuje od Adrie Matrix z enako notranjo razporeditvijo, ki je že v osnovi dražja za ceno povprečnega družinskega avtomobila. Kot smo napisali že v uvodu, je zasnova bivalne nadgradnje povsem enaka, torej gredo prihranki na račun teže in cene na račun vgrajene opreme. Vgrajena okna in vrata so cenejša, slednjih ne upravljamo z daljinskim upravljalnikom centralnega zaklepanja, temveč ročno, s ključem. Slabše opremljena je v obliki črke L oblikovana kuhinja, kjer cenovno dostopnost najbolj nakazujeta pipa in korito brez pokrova. Črpalka je potopna in ne tlačna kot v dražjih modelih Adrie Mobil. Dnevni prostor je klasični, brez klopi v obliki črke L, blago je cenejšega videza in, kar se tiče mnenj nežnejšega spola, manj privlačnih barvnih kombinacij. Dvižna postelja zahteva ročni pomik, kar pa sploh ni slabo. Tudi postelja v zadku po višini ni nastavljiva, vendar tega skoraj nihče ne uporablja. Večja zamera gre dejstvu, da garaža ni dostopna od znotraj, kar pa bo znal rešiti vsak mizar. Tudi vgradnja luči, ki je v serijski izvedbi ni, ne bo zahtevala preveliko dela. Opazna razlika je tudi v kontrolni plošči – v Sun Livingu je pač mnogo preprostejša, a še vedno odlično služi svojemu namenu. Sedaj razumete, kaj mislim? Da Lido M 46 SP za svojo ceno ponuja ogromno avtodoma!

 

Sun Living Lido M 46 SP Na Ljubljanskem Barju Sun Living na vršiču - Dirka po Sloveniji 2013
   

 Sun Living se izkaže z udobjem

 

Ker je namenjen štirim, Lido M 46 SP ponuja štiri udobna ležišča. Dve sta skriti v značilni izboklini, ki se pne izza vetrobranskega stekla in se nežno izteče v streho, dve pa na prečno postavljeni postelji v zadku, ki v primeru družinske uporabe lahko postane dobro varovana igralnica ali pa ljubezensko gnezdece za starša. Najprej se ustavimo v spalnici v zadku: na zadnji steni so obesili tri viseče omarice, ki bodo pogoltnile večino perila posadke, ob vzglavju sta dve bralni lučki, ob nogah pa je veliko okno, ki v spalnico prinaša dovolj svetlobe. Ker je prehod v bivalni del kar ozek, se lahko spalnica z dobro varovalno mrežo prelevi v otroški kotiček ali stajico. Dodatno ležišče pa lahko sestavimo iz sedežne skupine, s čimer se Lido M 46 SP prelevi v spalnico za šest odraslih.
Dnevni prostor ponuja šest sedišč, od katerih so homologirana le štiri, saj vožnja na prečno nameščeni zofi dolžine dobrih 110 centimetrov ni dovoljena. Pene so prijetno trde, blago je trpežno. Barvna kombinacija pa bo nekaterim všeč, spet drugim ne. Na obeh stenah sta veliki okni, ker pa desno ni drsno, temveč je izstavljivo, odpiranje okna zaradi vhodnih vrat ni mogoče. Snovalci so zadevo rešili tako, da so »porezali« ročice za odpiranje, a zagotovo bi bila mnogo elegantnejša rešitev vgradnja drsnega okna.
Kljub temu da je nad dnevno sobo »obešena« dvižna postelja, bivanje ni utesnjeno, res pa je, da stojna višina pod posteljo ne zadostuje košarkašem. Tu sta še dve viseči omarici, nad voznikovo kabino pa še dve mini omarici. Prostor je zahvaljujoč velikemu panoramskemu oknu prijetno osvetljen. Posebno pohvalo si zasluži omarica za čevlje ob vhodu!
Kuhinje v vozilih Adrie Mobil so se na testih revije doslej vedno izkazale s prostornostjo in tudi v Lidu je temu tako. Predali so veliki in globoki, vodila dovolj močna tudi, če boste v njih prevažali vso zalogo pločevink. Kuhalnik ponuja tri kuhalna mesta, pokrov je stabilen in uporaben tudi kot delovna površina. Pod stropom je še viseča omarica, poleg pa veliki hladilnik s kar 150 litri uporabne prostornine.
Kopalnica je kompaktna, zlahka bi ji dal najvišjo oceno, saj na majhni površini zahvaljujoč premišljeni zasnovi ponuja prav vse, kar uporabnik potrebuje, dovolj je tudi prostora okrog stranišča.

 

Sun Living Lido M 46 SP - dnevna sobaDvižna postelja - Sun Living Lido m 46 SPSpalnica - Sun Living Lido M 46 SP
Kuhinja v črki L - Sun Living Lido M 46 SPKopalnica - Sun Living Lido M 46 SPOamr je več kot dovolj za 4 - Sun Living Lido M 46 SP

 

Testno vozilo je bilo iz testne flote slovenskega proizvajalca, zato je bilo opremljeno z bombončki, ki sicer zahtevajo kar nekaj doplačila, preskušancu pa so v očeh uporabnika takoj dvignili ceno. Ena takšnih je zagotovo električno gnana tenda znamke Dometic, ki nima podpornih nogic in tako omogoča vso svobodo v senci, ki je običajne tende ne ponujajo.

 

Za doplačilo - panoramsko okno v Lido M 46 SPtenda z daljinskim upravljanjem - Dometic

 

Tudi veliki, 150-litrski hladilnik in prednje panoramsko okno sta s seznama doplačil. Slednje kot del komfortnega paketa, ki vsebuje še strešno lino v kopalnici namesto preprostega zračnika in Midi heki okno v spalnem delu.


Na koncu lahko zapišemo, da bo Sun Living v bližnji prihodnosti ob pravi prodajni strategiji zagotovo prodajna uspešnica, saj za svojo ceno ponuja resnično veliko avtodoma.

 

Ocena na testu: 2098 / 3000 točk


Več preberite v reviji Avto-Dom.